Αποβλήθηκε ο Ηλ. Κασιδιάρης από την Προανακριτική

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 12:29
UPD:16:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

A- A A+

Ακόμη ένα επεισόδιο, αυτήν την φορά με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη, διατάραξε τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στη διάρκεια της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης απέβαλε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα της συνεδρίασης, λόγω απαξιωτικών σχολίων που διατύπωσε σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε δημοσιογράφους με αφορμή προηγούμενο φραστικό επεισόδιο του κ. Κασιδιάρη με τον βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικράτησε ήταν οι δηλώσεις μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που έκαναν λόγο για «οχετό» και «αθλιότητες». «Αυτός ήταν φασισμός στη πράξη», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Τα πνεύματα αρχικά οξύνθηκαν όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Βενιζέλου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον κατηγόρησε ότι  λέει ανοησίες και ψέματα.

Ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε έντονα και παρενέβη με αποτέλεσμα να διαφωνήσει με τον κ. Κασιδιάρη και η συνεδρίαση της Επιτροπής να διακοπεί.

Σχολιάζοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Υπάρχει αυξημένη ένταση, λόγω τεστοστερόνης- είναι θέμα ενδοκρινολογικο. Και σε κάθε περίπτωση, η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης, είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο

Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Αυτή η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος με την επανέναρξη της συνεδρίασης πήρε τον λόγο και δήλωσε: «Θέλω να καταγγείλω ότι ο κ. Βενιζέλος μιλάει προσβλητικά για τα μέλη της Προανακριτικής».

«Εσύ δεν έχεις τεστοστερόνη που ανεβαίνεις στο βήμα και λες άντε καλέ», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές, κ. πρόεδρε προστατέψτε με», δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Βενιζέλος.

«Εγώ είμαι άνδρας. Δεν είμαι λαμόγιο. Δεν είμαι απατεώνας εγώ», αντέτεινε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής για να εισπράξει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Είσαι, όμως, φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κασιδιάρης άρχισε να χτυπάει με ένταση το χέρι του στο έδρανο, πέταξε κάτω ένα ποτήρι και έσπασε ένα μικρόφωνο.

«Σκάσε, είσαι γελοίος, χοντρός», φώναξε στον κ. Βενιζέλο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής αφαίρεσε τον λόγο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί με τις προηγούμενες παραινέσεις του να δείξει κόσμια συμπεριφορά.

YOUTUBE/XRYSH AYGH

Ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε καταγγέλλοντας φίμωσή του και λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του για το περιστατικό, υποστήριξε ότι δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία ανήθικη υβριστική επίθεση και αντέδρασε γιατί προσβλήθηκε.

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι αντί να επανεφέρει στην τάξη τον κ. Βενιζέλο, προτίμησε να τον αποβάλει και να του αφαιρέσει το δικαίωμα ερωτήσεων «στην εξέταση του πιο κρίσιμου μάρτυρα».

Είπε ακόμη πως υπάρχει «απολυτή τάση συγκάλυψης» και πως η Προανακριτική είναι παρωδία και φιάσκο.

Πρόταση μομφής Ηλ. Κασιδιάρη κατά Χρ. Μαρκογιαννάκη

Κατόπιν των όσων διημείφθησαν στην Προκαταρκτική Επιτροπή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής, «περί ώρα 11.30, κατά τη διάρκεια προσωρινής διακοπής της λειτουργίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής, ο εξεταζόμενος Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξήλθε της αιθούσης και απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους επετέθη με προσβλητικό τρόπο και χαρακτηρισμούς κατά του προσώπου μου και προσβάλλοντας το κύρος της Επιτροπής, όλως αναιτίως, απροκλήτως και αντιδεοντολογικώς».

EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κασιδιάρη, αμέσως μετά τη διακοπή, ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Χρ. Μαρκογιαννάκη, «ο οποίος, αντί να προβεί σε αυστηρές παρατηρήσεις κατά του εκτραπέντος μάρτυρος Βενιζέλου και να ζητήσει απ’ αυτόν αν ανακαλέσει τους προσβλητικούς για την Επιτροπή χαρακτηρισμούς, διέταξε την απαγόρευση κατάθεσης ερωτήσεων εκ μέρους μου».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζει «παράνομη και αντικανονική» την ενέργεια αυτή του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, όπως αναφέρει, του «στέρησε το δικαίωμα στη διερεύνηση» αυτής της «μείζονος εθνικής σημασίας» υπόθεσης. Για το λόγο αυτό, ζητεί να ενεργηθούν κατ’ αυτού «τα δέοντα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και τον κώδικα δεοντολογίας».

Σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή τους την ίδια ώρα προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, Λ. Γρηγοράκος και Ι. Μανιάτης ζητούν την έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί η στάση της Χρυσής Αυγής στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή