Σ. Κεδίκογλου: Θα υπάρξει ρεαλιστική συμφωνία για το ΕΕΤΗΔΕ

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 15:33
UPD:16:05
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Μια ρεαλιστική συμφωνία δεν είναι υπό αίρεση. Και είμαι βέβαιος, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, κάθε φορά ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και θα καταλήξουν στη σωστή ρεαλιστική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

A- A A+

Την εκτίμηση ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρουν κατά την αποψινή τους σύσκεψη λύση όσον αφορά τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Πρόκειται ουσιαστικά για έναν άλλο φόρο, δηλαδή θα είναι χαμηλότερος απ' ό,τι στην προηγούμενη χρήση», είπε ο κ. Κεδίκογλου και διερωτήθηκε: «Δεν είναι καλύτερα να εξασφαλίσουμε την είσπραξή του, διατηρώντας τον τρόπο και μόνο είσπραξης και διαφοροποιώντας το ποσό και δεδομένων των έκτακτων συνθηκών της ελληνικής οικονομίας;».

«Εκτός εάν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Γιατί σας επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει με τίποτα να υπάρξει ένα δημοσιονομικό κενό, της τάξης κοντά στο δισεκατομμύριο, από μια μη σωστή λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού», πρόσθεσε.

«Μια ρεαλιστική συμφωνία δεν είναι υπό αίρεση. Και είμαι βέβαιος, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, κάθε φορά ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και θα καταλήξουν στη σωστή ρεαλιστική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα ετοιμαστεί και ο μηχανισμός για τον ενιαίο φόρο.

«Θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία και από τα τρία κόμματα, σχετικά με τον τρόπο είσπραξης του ενιαίου φόρου ακινήτων, ωστόσο η τρόικα αμφισβητεί τη δυνατότητα είσπραξης από οποιονδήποτε άλλο μηχανισμό, εκτός της ΔΕΗ», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αυτήν τη στιγμή γράφουμε το εγχειρίδιο "καλής συμπεριφοράς" για το πώς συμπεριφέρονται τρεις αρχηγοί κομμάτων σε κυβέρνηση συνεργασίας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή