Φ. Κουβέλης: Πιθανή η νέα διαγραφή χρέους

Συνέντευξη στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 14:51
EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδυτικών πρωτοβουλιών. 

A- A A+

Το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών σε μισθούς και σε συντάξεις απορρίπτει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), δηλώνοντας παράλληλα πως θεωρεί πιθανή μια νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδυτικών πρωτοβουλιών. Επισημαίνει ακόμη πως οι ξένες επενδύσεις που έχουν προχωρήσει εν μέρει, αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Κουβέλης εκφράζει την εκτίμηση ότι τα πρώτα σημάδια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα υπάρξουν προς το τέλος του χρόνου, αν και όπως αναφέρει είναι δύσκολο να ειπωθεί από πότε θα μπορεί να θεωρείται πως έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ασκεί κριτική και στις αποφάσεις για την Κύπρο, τονίζοντας πως το μοντέλο αναγκαστικής εξυγίανσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, που «τώρα θέλουν να εφαρμόζουν κάθε τόσο», δεν επιτρέπεται να γίνει αποδεκτό.

Προειδοποιεί μάλιστα πως είναι πραγματικός και μεγάλος ο κίνδυνος να ζημιωθεί με αυτόν τον τρόπο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Χαιρετίζει, ωστόσο, το γεγονός ότι, στην περίπτωση της Κύπρου, δεν θίγονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ενώ θεωρεί πως υπήρξε αναγκαία μια λύση του προβλήματος εντός της Ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή