«Εξιλαστήριο θύμα» ο Μ. Σαρρής

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 14:47
UPD:15:01
EPA/OLIVIER HOSLET
A- A A+

«Εξιλαστήριο θύμα» χαρακτηρίζει τον απερχόμενο ΥΠΟΙΚ της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή η εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, η οποία προσθέτει ότι «εντούτοις ο Αναστασιάδης δεν κατάφερε να περάσει στο πολιτικό απυρόβλητο».

«Σαν να μην έφταναν οι ήδη ζοφερές προοπτικές της χώρας, μετά την κατάρρευση του τραπεζικού κλάδου, έρχεται τώρα να προστεθεί η υποψία ότι πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, η ελίτ της Κύπρου μετέφερε μέρος της περιουσίας της στο εξωτερικό», σημειώνει το δημοσίευμα.

Την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της και η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ακόμη κι αν ο Σαρρής αποδείξει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά τις τρομακτικά λανθασμένες αποφάσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, ένα είναι σαφές: ως υπουργός Οικονομικών ο Σαρρής θα τελούσε υπό ασφυκτικές πιέσεις και θα γινόταν βάρος για τον ήδη αποδυναμωμένο πρόεδρο Αναστασιάδη».

Η Märkische Oderzeitung παρατηρεί: «Είναι βέβαιο ότι λίγο πριν την απόφαση για το πακέτο βοήθειας της Κύπρου και το πάγωμα των λογαριασμών, αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια έφυγαν από το νησί. Μπορεί ο πρόεδρος να κάνει διαψεύσεις και ο υπ. Οικονομικών να υποβάλει παραίτηση, αλλά  ποιος τους εμπιστεύεται ακόμη»;

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή