Ν. Αναστασιάδης: Δεν μας χρωστά χρήματα η Ελλάδα

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 14:50
UPD:14:50
REUTERS/POOL

Ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ακόμη ότι εντός των επομένων 15 ημερών θα υιοθετηθούν από το υπουργικό συμβούλιο τα μέτρα που έχουν στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας.

A- A A+

«Δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ερωτηθείς εάν η Λευκωσία περιμένει χρήματα από την Αθήνα.

«Δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύπριος πρόεδρος.

Ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ακόμη ότι εντός των επομένων 15 ημερών θα υιοθετηθούν από το υπουργικό συμβούλιο τα μέτρα που έχουν στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε ερώτηση ποιο θεωρεί ότι είναι το σημαντικότερο μέτρο, απάντησε «τα κίνητρα για την ανάπτυξη» και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι άρχισε άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν να μετάσχουν στην κυβέρνηση ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τ. Μητσόπουλος: Κάναμε λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στην Ε.Ε.

«Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων ,Τ. Μητσόπουλος και τονίζει ότι ίσως κάναμε και λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στον ευρωπαϊκό χώρο».

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ, ο κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος δηλώνει ότι ο κ. Αναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», υπογραμμίζει ο κ. Μητσόπουλος, στενός συνεργάτης από χρόνια του κυπρίου προέδρου.

Η κυβέρνηση «παρέλαβε ένα χάος» προσθέτει και αποκαλύπτει ότι ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση για τη συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης και έξοδο από την οικονομική κρίση.

Ο κύπριος υπουργός παραδέχεται ότι «δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και ίσως κάναμε και λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στον ευρωπαϊκό χώρο». Σημειώνει επίσης ότι χρειάζεται ένα έκτακτο τριετές σχέδιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη.

Εκφράζει τέλος την εκτίμηση ότι ευθύνες για την κρίση έχουν πολιτικοί, τραπεζίτες, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και καθιστά σαφές ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και να δοθούν όλα τα στοιχεία για εκροές κεφαλαίων και διαγραφές δανείων στην δημοσιότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή