Ν. Αναστασιάδης: Θα διερευνηθεί και ό,τι πιθανόν με αφορά

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 12:53
UPD:14:54
Youtube/Antenna Cyprus

Η δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη

A- A A+

Εντολή διερεύνησης και των καταγγελιών που αφορούν τον ίδιο θα δώσει ο Νικος Αναστασιάδης στους τρεις πρώην δικαστές που πιάνουν δουλειά αύριο για να ερευνήσουν όλα τα θέματα σχετικά με τον τραπεζικό τομέα και την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε σήμερα ότι κατά την τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στους τρεις καταξιωμένους πρώην δικαστές, την Τρίτη, θα δώσει εντολή διερεύνησης σε ό,τι πιθανόν να τον αφορά ή να αφορά έστω εξ αγχιστείας συγγενικά του πρόσωπα.

Η παραπάνω δέσμευση ήλθε μετά από την έκταση που πήρε δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή»,  σύμφωνα με το οποίο εξ αγχιστείας συγγενείς του φέρονται να μετέφεραν 21 εκατ. ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα στο εξωτερικό, στις 12 και 13 Μαρτίου.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Αναστασιάδης έσπευσε σήμερα να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε γνώριζε και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίνει μάχες μέχρι την πρωία του Σαββάτου και την ίδια ώρα να έδινε προνομιακές πληροφορίες. 

Στο μεταξύ, ερωτηθείς εάν η Λευκωσία περιμένει χρήματα από την Αθήνα, ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα». «Δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύπριος πρόεδρος.

Ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ακόμη ότι εντός των επομένων 15 ημερών θα υιοθετηθούν από το υπουργικό συμβούλιο τα μέτρα που έχουν στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Mε πράξεις αποδίδονται οι τιμές στους ήρωες»

Σε δηλώσεις του τέλος μετά τη δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα του 1955- 1959 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας και την ένωση με την Ελλάδα, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η απόδοση τιμής στους ήρωες για τους αγώνες και τις θυσίες τους πρέπει να γίνει μέσα από ανάλογες πράξεις.

«Το μήνυμα παραμένει ένα: όσοι θέλουμε να τιμούμε και να ενθυμούμαστε τις θυσίες νέων και τους αγώνες των τότε αγωνιστών και το τι μας έδωσαν, είναι η απόδοση της τιμής με ανάλογες πράξεις και ο αγώνας μέσα από το μόνιασμα και την ενότητα, έτσι ώστε να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας, για να μπορούμε να μιλούμε και να εννοούμε την τιμή που θέλουμε να αποδώσουμε σε όσους, μέσα από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955- 1959, μας επέτρεψαν να ζούμε ελεύθεροι», σημείωσε ο κύπριος πρόεδρος.

Πηγές: ΚΥΠΕ, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή