Κύπρος: «Αποφασισμένη να προχωρήσει σε βάθος έρευνα η κυβέρνηση»

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 15:53
UPD:20:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΤΠ

«Αποφασισμένη να προχωρήσει σε βάθος έρευνα η κυβέρνηση για τον τραπεζικό τομέα και την οικονομία της χώρας» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

A- A A+

Την αποφασιστικότητα της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα για τον τραπεζικό τομέα και την οικονομία της χώρας υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα με τα τρία μέλη της αρμόδιας Ερευνητικής Επιτροπής.

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε ακόμη τη βούληση της κυβέρνησης να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι «θα γίνει μια έρευνα από τρεις υπεράξιους ανθρώπους για να οδηγηθούμε στα συμπεράσματα όπως αυτοί θα τα καθορίσουν με το πόρισμά τους».

Η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή, που διορίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου για να ερευνήσει όλα τα θέματα σχετικά με τον τραπεζικό τομέα και την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, θα αρχίσει κατά πάσα πιθανότητα το έργο της την Τρίτη.

Μέλη της Επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Πικής και οι πρώην δικαστές κ.κ. Καλλής και Κωνσταντινίδης. Και οι τρεις θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί, ενώ την επιτροπή θα πλαισιώνει και ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Η έρευνα θα καλύψει το χρονικό διάστημα 2006 - 23 Μαρτίου 2013 ενώ στόχος είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών.

Πηγές: ΚΥΠΕ, ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή