Κ. Μπρούνι: Θα κάνουμε τα πάντα για να λάμψει η αλήθεια

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 10:53
UPD:10:57
REUTERS/JACQUES WITT
A- A A+

Στήριξη και υπεράσπιση στον σύζυγό της Νικολά Σαρκοζί παρέσχε η Κάρλα Μπρούνι, σε δηλώσεις της στις εφημερίδες Parisien και Figaro, με αφορμή την έναρξη επίσημης έρευνας για την εμπλοκή του πρώην προέδρου της Γαλλίας στην υπόθεση Μπετανκούρ.

Σύντομα αποσπάσματα της συνέντευξης αναρτήθηκαν χθες στις ιστοσελίδες των δύο εφημερίδων. Όπως αναφέρει η Μπρούνι, η ίδια και η οικογένειά της ζουν μία πολύ επώδυνη δοκιμασία.

«Η οικογένεια μου και εγώ ζούμε μια πολύ οδυνηρή δοκιμασία. Είναι πολύ δύσκολο να μην μιλώ γι’ αυτό, αλλά είναι επίσης πολύ δύσκολο να μιλώ γι’ αυτό. Εξοργίζομαι που δεν μπορώ να εκφράζομαι γι αυτό», αναφέρει η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας στη Figaro.

Η Κάρλα περιγράφει τον σύζυγό της «ήρεμο και μαχητικό» μετά τη έναρξη της δικαστικής έρευνας για «εκμετάλλευση προσώπου εν αδυναμία», δηλαδή της Λιλιάν Μπετανκούρ, σε βάρος του Σαρκοζί.

Το δικαστήριο προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα χρήματα της πλουσιότερης γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμου του κολοσσού καλλυντικών L' Oreal, η οποία πάσχει από άνοια και η κατάσταση της υγείας της είναι βεβαρυμμένη, χρησίμευσαν για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2007, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις προς την εταιρεία της.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να λάμψει η αλήθεια», δηλώνει η Μπρούνι στην Parisien. «Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι ένας άνδρας σαν κι αυτόν μπορεί να εκμεταλλευτεί την αδυναμία μιας γυναίκας που έχει την ηλικία της μητέρας του», συνεχίζει.

Στη συνέντευξη η Κάρλα επανέρχεται στη συζήτηση που άνοιξε σχετικό με το τραγούδι της «Le Pingouin», που περιλαμβάνεται σε δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Στο τραγούδι αυτό ορισμένοι αναγνώρισαν το πρόσωπο του Φρανσουά Ολάντ.

«Ο πιγκουίνος δεν έχει πρόσωπο, το τραγούδι αυτό είναι μια απάντηση σε κάθε επίθεση στην οποία δεν ήξερα να απαντήσω. Είναι μια μεταφορά», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Δεν βάζω στόχο ένα πρόσωπο αλλά 1000 πρόσωπα, που μπορούν να είναι δυσάρεστα σε πολλές καταστάσεις. Σάστισα από τις ερμηνείες που δόθηκαν».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή