Σαρκοζί: Μπορεί να επιστρέψω στην πολιτική από καθήκον

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 15:27
REUTERS/GONZALO FUENTES

Μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, ο πρώην γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αποσύρθηκε από την πολιτική, ισχυριζόμενος ότι θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα το Κάρλ Μπρούνι και την κόρη τους Τζούλια.

A- A A+

O πρώην γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επιστρέψει στην πολιτική, όχι επειδή επιθυμεί την εξουσία, αλλά λόγω «καθήκοντος».

«Δυστυχώς, θα υπάρξει μία στιγμή που η ερώτηση δεν θα είναι πλέον "θέλετε;", αλλά "έχετε άλλη επιλογή;". Στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορώ να συνεχίσω να λέω στον εαυτό μου: είμαι ευτυχής, πηγαίνω την κόρη μου στο σχολείο και κάνω διαλέξεις παντού στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Σαρκοζί σε συνέντευξή του στο περιοδικό Valeurs Actuelles που θα δημοσιευτεί αύριο.

«Στην περίπτωση αυτή, στην πράξη, θα είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Όχι από επιθυμία. Από καθήκον. Μόνο και μόνο γιατί πρόκειται για τη Γαλλία», συμπλήρωσε.

Μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, ο κ. Σαρκοζί αποσύρθηκε από την πολιτική, ισχυριζόμενος ότι θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα το Κάρλ Μπρούνι και την κόρη τους Τζούλια.

Το κόμμα του, UMP,  δεν έχει ακόμα βρει τον διάδοχό του για την ηγεσία του κόμματος. Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του νυν προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, παρουσιάζει αρνητικό ρεκόρ, καθώς μόνο το 37% εγκρίνουν το κυβερνητικό του έργο, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή