Μπλάτερ: «Euro 2020 όπως ονειρευόταν ο Καντάφι το Μουντιάλ 2010»

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 14:18
EPA/WALTER BIERI

«Ένα τουρνουά που διεξάγεται σε μια χώρα δημιουργεί και ευφορία ταυτότητας. Σκεφτείτε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Kicker.

A- A A+

«Το Euro 2020 σε 13 χώρες; Θα είναι μια διοργάνωση χωρίς ψυχή και καρδιά. Πριν από τον Πλατινί, ο Καντάφι είχε σκεφτεί μια παρόμοια ιδέα για το Παγκόσμιο Κύπελλο»: Τάδε έφη Γιόζεφ Μπλάτερ, ο πρόεδρος της FIFA που με τις δηλώσεις του άναψε φωτιές στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ο 77χρονος παράγοντας, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του σώματος από το 1998, απέρριψε ασυζητητί το σχέδιο που εκπόνησε η UEFA για να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2020 σε 13 χώρες.

«Ένα τουρνουά που διεξάγεται σε μια χώρα δημιουργεί και ευφορία ταυτότητας. Σκεφτείτε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία», υπογράμμισε ο Μπάτερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Kicker.

«Μια φορά είπα στον Μισέλ Πλατινί ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι είχε παρουσιάσει ένα παρόμοιο σχέδιο για την υποψηφιότητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, που ανατέθηκε στη Νότια Αφρική», πρόσθεσε.

«Ο Καντάφι μου είχε πει ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ένα παιχνίδι σε κάθε μία από τις 53 αφρικανικές χώρες και η τελική φάση να πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική. Εκείνος πίστευε σε αυτή την ιδέα, εγώ του απάντησα ότι είναι ανέφικτο και έξω από κάθε διάλογο. Έτσι, η ιδέα του Πλατινί δεν έχει να προσθέσει τίποτα νέο», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Μπλάτερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις