Σε 13 πόλεις το EURO 2020

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 17:43
EPA/SALVATORE DI NOLFI

Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της εκτελεστικής επιτροπής, στα κεντρικά της UEFA στη Νυόν της Ελβετίας.

A- A A+

Τα ονόματα των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του 2020 θα γίνουν γνωστά το Σεπτέμβριο του 2014

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε σήμερα ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 θα διεξαχθεί σε 13 ευρωπαϊκές πόλες. Όπως τόνισε ο Μισέλ Πλατινί οι αγώνες της τελικής φάσης θα χωριστούν σε 13 «πακέτα». Τα 12 θα περιλαμβάνουν τις αναμετρήσεις της πρώτης φάσης των ομίλων και σε ένα γύρο νοκ-άουτ, ενώ το 13ο θα αφορά τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού που θα φιλοξενηθούν στο ίδιο γήπεδο. Η απόφαση για τις πόλεις που φιλοξενήσουν το τουρνουά θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 από την εκτελεστική επιτροπή.

Εφόσον τα γήπεδα πληρούν τις προϋποθέσεις, καθε χώρα θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα από «πακέτα». Για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας τα στάδια θα πρέπει να έχουν μίνιμουμ χωρητικότητα 50.000 θέσεων, για τη διεξαγωγή αγώνων της φάσης των ομίλων και των «16» (κατ’εξαίρεση μπορεί να γίνουν αποδεκτά και δυο γήπεδα χωρητικότητας 30.000 θέσεων). Όσον αφορά τα προημιτελικά θα χρειάζονται στάδια 60.000 θεατών ενώ για τα ημιτελικά και τον τελικό θα χρειαστεί γήπεδο 70.000.
Βάση του πλάνου της UEFA, σε κάθε όμιλο δεν θα μπορούν να κληρωθούν περισσότερες από δυο διοργανώτριες ενώ κάθε μια από αυτές έχει εξασφαλισμένα δυο ματς στην έδρα της στη φάση των ομίλων. Οι όμιλοι θα προκύψουν μέσα από κλήρωση.

Στη συνεδρ'ίαση που έγινε στη Νιόν οριστικοποιήθηκαν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το EURO 2016. Οι 10 πόλεις είναι οι: Μπορντό, Λανς, Λιόν, Μασσαλία, Νίκαια, Παρίσι, Σεν-Ντενί (Σταντ Ντε Φρανς), Σεντ Ετιέν και Τουλούζ.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις