Το Μόναχο υποψήφια πόλη για αγώνες του Euro 2020

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 19:30
EPA/LENNART PREISS/POOL

Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Ούλι Χένες, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Σεχόφερ και ο δήμαρχος του Μονάχου, Κρίστιαν Ούντε.

A- A A+

Το Μόναχο είναι η πρώτη πόλη της Γερμανίας που πρότεινε να φιλοξενήσει αγώνες της τελικής φάσης του 2020.

Η υποψηφιότητα της βαυαρικής μεγαλούπολης παρουσιάστηκε επισήμως στη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB), η οποία θα πρέπει έως το Σεπτέμβριο να έχει επιλέξει τις πόλεις που θα προτείνει στην UEFA για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Σεχόφερ, ο δήμαρχος του Μονάχου, Κρίστιαν Ούντε και ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην «Allianz Arena», που φιλοξένησε τον περυσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στους Βαυαρούς και την Τσέλσι, καθώς και έξι από τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου2006.

Η γερμανική πόλη πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA: θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη φάση των ομίλων, αγώνες νοκ-άουτ, έναν ημιτελικό καθώς και τον τελικό. Το 2020, για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διοργανωθεί σε 13 διαφορετικές χώρες.

Στη Γερμανία, εκτός του Μονάχου ενδιαφέρον έχουν επίσης επιδείξει το  Βερολίνο, το Ντόρτμουντ και η Στουτγάρδη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις