Μπάρτσα είναι μόνο μία

Πανηγυρική πρόκριση επί της Μίλαν με 4-0 στο Καμπ Νου
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 23:39
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Ο αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει με τον συμπαίκτη του Νταβίντ Βίγια το γκολ που σημείωσε κατά της Μίλαν.

A- A A+

Μια Μπαρτσελόνα βγαλμένη από τις «χρυσές σελίδες» της ιστορίας της ισοπέδωσε τη Μίλαν στο «Καμπ Νου» με 4-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ανατρέποντας το 0-2 του «Σαν Σίρο».

Οι «ροσονέρι» είχαν χάσει το πλεονέκτημα που αποκόμισαν από τη συνάντηση του Μιλάνου από το πρώτο κιόλας ημίχρονο του αγώνα, καθώς ένας «αφιονισμένος» Μέσι έπαιζε για να αποδείξει ότι μπορεί και στα δύσκολα, να πείσει ότι είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης αυτής της ομάδας και να διαλαλήσει σε όλη την οικουμένη ότι η Μπαρτσελόνα είναι ζωντανή, έχει σφυγμό, επιστρέφει δριμύτατη και ουαί σε όσους την ειρωνεύτηκαν.

YOUTUBE/FC BARCELONA

Δηλώσεις Tζόρντι Ρόουρα

Γκολ από τα αποδυτήρια

Το γκολ από τα αποδυτήρια που ζητούσαν οι γηπεδούχοι ήρθε πολύ νωρίς, καθώς από τη σέντρα κιόλας οι «μπλαουγκράνα» έκλεισαν τους Ιταλούς στην περιοχή τους. Μόλις στο 5΄, λοιπόν, με ασύλληπτο αριστερό σουτ ο «Ψύλλος» άφησε στήλη άλατος τον Αμπιάτι και «έκοψε τα πόδια» των παικτών της Μίλαν.

Σκόρερ οι Μέσι (5΄, 39΄), Βίγια (55΄) και Άλμπα (90΄+)

Στο 37΄, πάντως, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά, αλλά ο Νιάνγκ στο τετ-α-τετ με τον Βαλντές έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι με συρτό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Αμπιάτι κι έβαλε «φωτιά» στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ πολύ νωρίς στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα έφτασε σε σκορ πρόκρισης: στο 55΄  ο Βίγια απέδειξε ότι παραμένει δεινός εκτελεστής και με άψογο πλασέ έκανε το 3-0.

YOUTUBE/MILANCHANNEL

Δηλώσεις Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

Στις καθυστερήσεις το 4-0

Η μεγάλη ευκαιρία για τη Μίλαν χάθηκε στο 81΄ με τον Ρομπίνιο, το σουτ του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Άλμπα. Εκεί όλα τελείωσαν για το συγκρότημα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, για να δώσει θριαμβευτική διάσταση στο σκορ ο Ζόρντι Άλμπα στις καθυστερήσεις, όταν σε «κινηματογραφική» αντεπίθεση δέχθηκε την πάσα του Σάντσες και με πλασέ έγραψε το τελικό 4-0.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις