Βραζιλία: Κατηγορούμενος ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 20:12
EPA/ALI HAIDER

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από παράνομα κεφάλαια, τα οποία απέκτησε χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ήταν σε θέση να διοργανώσει ένα φιλικό αγώνα.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές της Βραζιλίας ως ύποπτος παράνομων πράξεων, που αφορούν στην οργάνωση ενός φιλικού αγώνα μεταξύ της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας το 2008, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Folha de Sao Paulo».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ροσέλ κατηγορείται ότι επωφελήθηκε καρπούμενος παράνομα κεφάλαια, τα οποία απέκτησε χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ήταν σε θέση να διοργανώσει ένα φιλικό αγώνα, χωρίς αυτό να ισχύει.

Πως ακριβώς έχει το θέμα; Η εταιρεία μάρκετινγκ της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο πρώτος παράγοντας της Μπαρτσελόνα, διοργάνωσε τον φιλικό αγώνα μεταξύ των προαναφερόμενων αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, το 2008. Η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 3.5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 400.000 ευρώ κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Ροσέλ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μήνυση κατά του Ροσέλ κατατέθηκε από το Γραφείο της Εισαγγελίας στη Μπραζίλια τον Φεβρουάριο και σε αυτή περιλαμβάνεται, επίσης, ο διοικητής της ομοσπονδιακής περιφέρειας, Χοσέ Ρομπέρτο Αρούντα, ο οποίος το 2010 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο μηνών για διαφθορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις