Η ώρα της αλήθειας για την Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί καλούνται απόψε να ανατρέψουν το 0-2 του Μιλάνου
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 12:38
REUTERS/ALBERT GEA

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, ο τερματοφύλακας Πίντο (2ος δεξιά), ο Θιάγκο Αλκαντάρα (αριστερά) και ο Χαβιέρ Μασεράνο (2ος αριστερά) κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους στο προπονητικό κέντρο Joan Gamper, στη Βαρκελώνη, ενόψει του αγώνα εναντίον της Μίλαν.

A- A A+

Ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες της εφετινής περιόδου θα φιλοξενηθεί απόψε το «Καμπ Νου», με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται τη Μίλαν στη ρεβάνς της ήττας της με 0-2 στο «Σαν Σίρο», ενώ την ίδια ώρα η Σάλκε θα φιλοξενεί τη Γαλατασαράι με «προίκα» το 1-1 της Κωνσταντινούπολης.

Στη Βαρκελώνη θα φανεί απόψε αν η Μπαρτσελόνα ανέκαμψε ή όχι από την περίοδο κρίσης που διέρχεται, όπως απέδειξε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Ισπανίας από τη Ρεάλ Μαδρίτης και η δεύτερη ήττα, για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά, από τους «μερένχες» μέσα σε λίγες ημέρες.

Ουσιαστικά, απόψε η Μπαρτσελόνα παίζει για να σώσει τη χρονιά, καθώς αν αποκλειστεί και από το Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει βγει έξω από δύο στόχους και θα της απομένει μόνο το πρωτάθλημα, όπου έχει σαφές προβάδισμα.

REUTERS/GUSTAU NACARINO

Οι παίκτες της Μίλαν προπονούνται στο στάδιο Καμπ Νου στη Βαρκελώνη, ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη, η περιέργεια έχει να κάνει με το αν οι «ροσονέρι» είναι ικανοί να ολοκληρώσουν την έκπληξη που ξεκίνησαν στην Ιταλία με τη νίκη τους, όπως και με το τι θα «σκαρφιστεί» απόψε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για να αντεπεξέλθει η ομάδα του στην τρομερή πίεση που αναμένεται να δεχτεί.

Στο Γκελζενκίρχεν, η Σάλκε θα υποδεχθεί τη Γαλατασαράι και έχει όλους τους οιωνούς με το μέρος της: την «καυτή» έδρα, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και την ψυχολογία στα ουράνια μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ, στο κλασικό γερμανικό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ.

Η ομάδα του Γενς Κέλερ διανύει περίοδο φόρμας, παραμένει αήττητη για πέντε αγώνες και βελτίωσε θεαματικά τη θέση της στην μπουντεσλίγκα, αλλά απέναντι  στους Τούρκους του Φατίχ Τερίμ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, αφού οι παίκτες κορυφαίου επιπέδου της «Γαλατά» (Ντρογκμπά, Σνάιντερ) μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Να σημειωθεί ότι η Σάλκε, μαζί με τις Ντόρτμουντ και Γιουβέντους, είναι τα μοναδικά αήττητα συγκροτήματα στην εφετινή διοργάνωση. Οι δύο αγώνες θα ξεκινήσουν στις 21:45.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις