Ινδία: Στην οικογένεια η σορός του συγκατηγορούμενου για την υπόθεση βιασμού

Για δολοφονία κάνουν λόγο δικηγόροι και συγγενείς
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 16:19
REUTERS
A- A A+

Η σορός του ενός εκ των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση του βιασμού μετά φόνου της 23χρονης φοιτήτριας, το Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί, παραδόθηκε τελικώς στην οικογένειά του, μετά τη διενέργεια νεκροψίας.

Ο Ραμ Σινγκ βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στις φυλακές Τιχάρ, τη Δευτέρα.

Οι αξιωματούχοι του σωφρονιστικού ιδρύματος υποστηρίζουν ότι αυτοκτόνησε. Η οικογένειά του και οι δικηγόροι της υπεράσπισης, αντιθέτως, ισχυρίζονται ότι δολοφονήθηκε.

Ο ινδός υπουργός Εσωτερικών Σούσιλ Κούμαρ Σίντε χαρακτήρισε το θάνατο του κατηγορούμενου «ολίσθημα του σωφρονιστικού συστήματος», ενώ διέταξε τη διενέργεια έρευνας.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

«Ο αδελφός μου δολοφονήθηκε. Είδα τα τραύματα στο σώμα του και σημάδια από δάχτυλα στο λαιμό του», δήλωσε σε ινδικά μέσα ενημέρωσης ο αδελφός του θανόντος άνδρα.

Οι αρχές των φυλακών της Τιχάρ δήλωσαν ότι ο Ραμ Σινγκ κρεμάστηκε πιθανότατα με αυτοσχέδια θηλιά από κουβέρτα στις 5 π.μ. (τοπική ώρα) της Δεύτερας.

Ο Σινγκ δεν βρισκόταν υπό παρακολούθηση για πιθανή απόπειρα να θέσει τέρμα στη ζωή του, όπως συμβαίνει με πολλούς κρατουμένους.

Οι τέσσερις πλέον κατηγορούμενοι για την υπόθεση του βιασμού και φόνου της 23χρονης φοιτήτριας φυσικοθεραπείας, στις 16 Δεκεμβρίου, στο Νέο Δελχί, αντιμετωπίζουν 13 κατηγορίες, μεταξύ αυτών εκείνη του φόνου, του ομαδικού βιασμού, της απαγωγής και της καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων.

Αν κριθούν ένοχοι, οι τέσσερις αντιμετωπίζουν έως και της ποινή του θανάτου.

Ένας 17χρονος ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία, δικάζεται από δικαστήριο για ανηλίκους.

Το θύμα είχε χάσει τη ζωή του, 13 ημέρες μετά το περιστατικό, από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια, σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Ο Ραμ Σινγκ οδηγούσε το λεωφορείο στο οποίο συνέβη ο βιασμός και ο ανηλεής ξυλοδαρμός της 23χρονης φοιτήτριας και άνδρα φίλου της, ο οποίος την συνόδευε.

Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και μαζικές διαδηλώσεις με πρωτοπόρες τις γυναίκες σε ολόκληρη την Ινδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή