Νεκρός στο κελί του κατηγορούμενος για τον βιασμό της ινδής φοιτήτριας

Στη φυλακή Τίχαρ στο Νέο Δελχί
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 06:25
REUTERS/MANSI THAPLIYAL

Αστυνομία βρίσκεται στην παραγκούπολη Ravidas, όπου διαμένουν τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους για τον βιασμό της ινδής φοιτήτριας, στο Νέο Δελχί. Ο Ραμ Σιν, ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε η νεαρή Ινδή, αυτοκτόνησε στη φυλακή Τίχαρ στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

A- A A+

Νεκρός στο κελί του στη φυλακή Τίχαρ στο Νέο Δελχί, βρέθηκε ένας από τους πέντε άνδρες που κατηγορήθηκαν για το βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης ινδής φοιτήτριας. Ερευνάνται αν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

Πρόκειται για τον Ραμ Σιν, ο οποίος ήταν ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε η νεαρή ινδή.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, ο 33χρονος κρεμάστηκε στο κελί με τον αριθμό 3 στις φυλακές Ταχίρ και λίγο αργότερα η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ντιν Νταγιάλ Ουπάνταγια.

Ο εκπρόσωπος των φυλακών Σουνίλ Γκούπτα δήλωσε πως ο κατηγορούμενος μοιραζόταν το κελί του με άλλα τρία άτομα και για το λόγο αυτό διεξάγονται έρευνες για την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας. Όπως είπε, έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 33χρονου δήλωσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» και υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια καλά σχεδιασμένη συνωμοσία».

«Δεν υπήρχαν στοιχεία που να δείχνουν ότι θα μπορούσε να αυτοκτονήσει. Ήταν ικανοποιημένος με την πορεία της δίκης», συμπλήρωσε.

Ο πατέρας του Σιν ανέφερε πως ο γιος του είχε τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και δεν θα μπορούσε να κρεμαστεί. Επίσης υποστήριξε πως είχε βιαστεί στη φυλακή και δεχόταν απειλές εναντίον της ζωής του από συγκρατούμενους και δεσμοφύλακες.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ινδία: Νεκρός στο κελί του βρέθηκε κατηγορούμενος για τον βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας

Κρεμασμένος στο κελί του βρέθηκε ο οδηγός του λεωφορείου που κατηγορείτο για τον ομαδικό βιασμό της 23 χρονης φοιτήτριας στην Ινδία. Ο 33χρονος, που εικάζεται ότι αυτοκτόνησε, είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα 5 άτομα για τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας. Η υπόθεση είχε προκαλέσει ένα κύμα διαδηλώσεων στη χώρα ενάντια στην ανεξέλεγκτη βία κατά των γυναικών.

Ο Ραμ Σιν μαζί με τους άλλους τέσσερις ενήλικες αντιμετωπίζουν 13 κατηγορίες, ανάμεσά τους αυτές της ανθρωποκτονίας, του ομαδικού βιασμού και της απαγωγής. Αν κριθούν ένοχοι είναι πολύ πιθανόν να τους επιβληθεί η ποινή του θανάτου.

Ο άλλος κατηγορούμενος δικάζεται σε δικαστήριο ανηλίκων και η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι τριετής εγκλεισμός σε αναμορφωτήριο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο θάνατος του Σιν δεν θα αλλάξει τη διαδικασία και η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά.

Ο πατέρας του θύματος επισήμανε πως η αυτοκτονία του Σιν δείχνει την απόλυτη αμέλεια των αρχών, η οποία στέρησε από την οικογένειά του το δικαίωμα στην απονομή δικαιοσύνης.

«Δεν καταλαβαίνουμε πώς η αστυνομία απέτυχε να προστατεύσει τον Ραν Σιν. Γιατί τον άφησαν να διαλέξει τον τρόπο θανάτου του;», τόνισε ο ίδιος.

Τέλος, η μητέρα της φοιτήτριας δήλωσε: «απλώς ήθελα δικαιοσύνη για την κόρη μου. Ο βασικός κατηγορούμενος είναι νεκρός. Ίσως να τον σκότωσε η ενοχή του».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή