Ινδία: Αθώος δήλωσε ο 17χρονος στην υπόθεση βιασμού και φόνου φοιτήτριας

Μέγιστη ποινή η οποία μπορεί να του επιβληθεί τα τρία χρόνια φυλάκισης
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 14:54
REUTERS/STRINGER

Eνώπιον της ινδικής δικαιοσύνης βρέθηκε σήμερα ο 17χρονος έφηβος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη συμμορία που βίασε και σκότωσε το Δεκέμβριο 23χρονη φοιτήτρια φυσικοθεραπείας.

A- A A+

Αθώος δήλωσε o ινδός έφηβος ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο βιασμό μετά φόνου 23χρονης φοιτήτριας φυσιοθεραπείας τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί.

Ο νεαρός παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων στην ινδική πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η αστυνομία χρεώνει στον 17χρονο συμμετοχή σε εξαμελή συμμορία η οποία, στις 16 Δεκεμβρίου, προχώρησε σε ανηλεή ξυλοδαρμό της φοιτήτριας και του συντρόφου της εντός λεωφορείου των αστικών συγκοινωνιών και στη συνέχεια στο βιασμό της.

Η γυναίκα έχασε τη ζωή της δύο εβδομάδες αργότερα από πολλαπλή ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων.

Η υπόθεση είχε δημιουργήσει έκρηξη οργής στην Ινδία και βίαιες διαμαρτυρίες, με τη βία κατά των γυναικών να βρίσκεται στο επίκεντρο των διαμαρτυριών.

Ο ανήλικος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις ίδιες 13 κατηγορίες με τα υπόλοιπα πέντε φερόμενα ως μέλη της συμμορίας, μεταξύ αυτών εκείνες του βιασμού, του φόνου και της ληστείας.

Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο έφηβος θα δικαστεί χωριστά από τους συγκατηγορουμένους του, των οποίων η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Την υπόθεση θα χειριστεί ινδικό δικαστικό συμβούλιο ανηλίκων, με τη συμμετοχή ενός δικαστή και άλλων δύο μελών.

Εάν ο 17χρονος κριθεί ένοχος, η αυστηρότερη ποινή η οποία δύναται να του επιβληθεί είναι φυλάκιση τριών ετών σε φυλακές ανηλίκων, ενώ οι ενήλικοι συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπίζουν έως και την θανατική ποινή.

Τον Ιανουάριο, οι αρχές έκαναν δεκτό το σχολικό αρχείο του νεαρού, από το οποίο προκύπτει ότι είναι γεννημένος στις 4 Ιουνίου του 1995, δεν είχε συμπληρώσει δηλαδή τα 18 του χρόνια όταν διεπράχθη το έγκλημα.

Η απόφαση της δικαιοσύνης της Ινδίας για τον ανήλικο εξόργισε μέρος της ινδικής κοινωνίας, καθώς και αξιωματούχους και πολιτικούς ηγέτες.

Πολλοί έχουν καλέσει σε μείωση του ηλικιακού ορίου για τους κατηγορούμενους οι οποίοι θα δικάζονται από δικαστήρια ανηλίκων στα 16 από τα 18 έτη.

Η ινδική κυβέρνηση, ωστόσο, απέρριψε την Τετάρτη κάθε σχετικό ενδεχόμενο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή