Μίτσελ: «Να ξεπεράσω τον Βαλβέρδε»

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 23:50
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ θέλει να πετύχει τουλάχιστον όσα και ο συμπατριώτης του, Ερνέστο Βαλβέρδε.

A- A A+

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Μίτσελ στη συνδρομητική τηλεόραση της Nova, στην οποία ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε ευγνώμων για την ευκαιρία που του δίνουν οι «ερυθρόλευκοι» και υπογράμμισε ότι θέλει να πετύχει τουλάχιστον όσα και ο συμπατριώτης του, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μεταξύ άλλων, ο Ίβηρας προπονητής απάντησε για:

Τα επιτεύγματα του Βαλβέρδε: «Είναι πρόκληση αυτά που πέτυχε ο Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό. Αυτό θέλω να πετύχω και εγώ. Όχι μόνο γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραία με τον Βαλβέρδε αλλά και γιατί κατάφερε πολλά με τον Ολυμπιακό. Όλοι οι Ισπανοί χρωστούν ευγνωμοσύνη στον Βαλβέρδε για αυτό που έκανε στον Ολυμπιακό»..

Τους Έλληνες παίκτες και το ρόστερ του Ολυμπιακού: «Πιστεύουμε ότι μπορούμε και πρέπει να έχουμε ως βάση τους Έλληνες παίκτες γιατί είμαστε μια ελληνική ομάδα. Η βάση πρέπει να είναι ο Αβραάμ, ο Βλαχοδήμος, ο Μανωλάς, ο Σιόβας. Είμαστε στην Ελλάδα. Είναι προτιμότερο και το καλύτερο για την ομάδα να βγαίνουν οι Έλληνες από αυτή. Είναι η άποψή μου. Πρέπει να αλλάξει η ιδέα πως έρχονται παίκτες για να πάρουν σύνταξη. Θέλουμε παίκτες για να μπορούν να προσφέρουν».

Τους δανεικούς: «Υπάρχουν 8-10 παίκτες δανεικοί. Πρέπει να τους δούμε. Το πολύ 28 παίκτες θέλουμε στην προετοιμασία. Πρέπει να σκεφτούμε και την Ακαδημία».

Τον παίκτη που λείπει από τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού: «Έχουμε ήδη έναν παίκτη για το κέντρο. Δεν ξέρω γιατί αλλά βλέπω και βελτίωση και σε άλλους παίκτες. Για τον λόγο αυτό ήρθα νωρίς. Για να δω πως θα ανταποκριθούν παίκτες. Δεν πρόκειται να κάνω μεταγραφές και να αλλάξουν οι παίκτες επειδή είμαι ένας νέος προπονητής και ίσως να έχω την ευκαιρία να το κάνω»

Το θέμα του τερματοφύλακα: «Οι δύο τερματοφύλακες έχουν συμβόλαιο., Αν υπήρχε η πιθανότητα να έρθει και ένας τρίτος τερματοφύλακας, γιατί όχι;».

Τι μπορεί να πετύχει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανανεώνεται σε κάθε παιχνίδι η αίσθηση ότι είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Γιατί προέρχομαι από μια χώρα που πιστεύαμε ότι είμαστε πολύ καλοί αλλά όταν παίζαμε στο εξωτερικό δεν είχαμε αποτελέσματα. Αυτό άλλαξε και αυτό θα αλλάξουμε και στον Ολυμπιακό.

Τον αγώνα Μπαρτσελόνα-Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Αν κλειστεί πίσω η Μίλαν θα αποκλειστεί. Πρέπει να βγει μπροστά και να σκοράρει. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ανεπανάληπτη ομάδα που περνάει δύσκολες στιγμές αλλά πάντα ξέρει να βγάζει τον χαρακτήρα της. Αυτό που λείπει δεν είναι η καθοδήγηση του προπονητή αλλά υποφέρουν όλοι γιατί περνάει δύσκολες στιγμές ένας άνθρωπός τους».

Το αν σκέφτεται κάποια στιγμή τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Εθνικής Ισπανίας: «Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίδεται από τον Ολυμπιακό. Δεν το έχω στο μυαλό μου».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις