Αθ. Τσαυτάρης: «Παντρεύουμε» τη γεωργία με τον τουρισμό

Ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο συνέδριο για την Αναπτυξιακή Στρατηγική
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 21:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

A- A A+

Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ξαναγίνει η γεωργία πυλώνας πραγματικής ανάπτυξης του τόπου και μάλιστα αειφόρου ανάπτυξης, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης στη διεθνή εκδήλωση με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η μόνη ελπίδα είναι σε όλα τα βήματα της παραγωγικής διαδικασίας να αξιοποιήσουμε την όποια δυνατότητα προσφέρει η γνώση, η καινοτομία, η τεχνολογία και μια σειρά πραγμάτων που στηρίζονται στο μορφωμένο άνθρωπο, στην πρόοδο από τη γνώση και την καινοτομία.

«Προωθούμε τις συμπράξεις καινοτομίας, τις συνέργειες που πρέπει να αναπτυχθούν σε όλη την παραγωγική διαδικασία από την επιστήμη, από τη βελτίωση του φυτού, από το γεωργό, από τη μεταποιητική βιομηχανία και την αλυσίδα διακίνησης μέχρι τον τελικό χρήστη, τον καταναλωτή», πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Τσαυτάρης τόνισε ότι «παντρεύουμε» τη γεωργία με τον τουρισμό, δυο κλάδους που μπορούν να έχουν ταχύρρυθμη ανάπτυξη, βραχυπρόθεσμα οφέλη ως προς την απασχόληση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή