Μάλι: Βάση της Αλ Κάιντα διέλυσαν οι Γάλλοι

Δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Γαλλίας
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 21:51
REUTERS/JOE PENNEY

Ο Ζαν Ιβ Λεντριάν είχε περιοδεύσει χθες στην περιοχή του Αμετετάι, σε μια μη προγραμματισμένη επίσκεψή του στη δυτικοαφρικανική χώρα. Στη φωτογραφία, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας μιλά σε γάλλους στρατιώτες στην πόλη Γκάο.

A- A A+

Σημαντική βάση της Αλ Κάιντα στο βόρειο Μάλι διέλυσαν οι γαλλικές δυνάμεις οι οποίες μάχονται με τους ισλαμιστές αντάρτες στη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου υπουργού Άμυνας Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Ο κ. Λεντριάν σημείωσε ότι στο σημείο ανακαλύφθηκε ένα «ιδιαίτερα εντυπωσιακό» οπλοστάσιο.

Πρόκειται για την περιοχή Αμετετάι, στα όρη Ιφόγκας.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας πρόσθεσε ακόμη ότι συνελήφθη και γάλλος πολίτης, ο οποίος μαχόταν στο πλευρό των ισλαμιστών.

Ο Ζαν Ιβ Λεντριάν είχε περιοδεύσει χθες στην περιοχή του Αμετετάι, σε μια μη προγραμματισμένη επίσκεψή του στη δυτικοαφρικανική χώρα.

«Γνωρίζαμε ότι πιθανότατα αυτά τα σημεία του Μάλι αποτελούσαν το καταφύγιο της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ και δεν πέσαμε έξω», δήλωσε ο γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 από το Μάλι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι γάλλοι στρατιώτες ανακάλυψαν «τόνους» οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων ατομικών τυφεκίων AK47 (καλάσνικοφ) και εκτοξευτών χειροβομβίδων κρυμμένων σε φυσικές σπηλιές.

Το Αμετετάι είναι η περιοχή όπου στρατιώτες του Τσαντ ισχυρίζονται ότι εξολόθρευσαν το ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζέιντ, την περασμένη εβδομάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή