Ανέτοιμος ο Ολυμπιακός απέναντι στην «Μπάρτσα»

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 23:38
ICON PRESS /ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού με τη Μπαρτελόνα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, από την οποία ηττήθηκε στο ΣΕΦ με 90-77, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στο Top-16 της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους στην παρούσα φάση της διοργάνωσης και ο στόχος της δεύτερης θέσης απομακρύνθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-46, 62-63, 77-90.

Οι Λόρμπεκ (21 πόντοι) και Μάικλ (20) «σκότωσαν» τον Ολυμπιακό, που απόψε ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» ο Σπανούλης (23 πόντοι) πάλεψε πολύ.

Με τους Πρίντεζη και Μάικλ να «οργιάζουν» στο πρώτο δεκάλεπτο και να μετατρέπουν τη συγκεκριμένη περίοδο σε προσωπική μονομαχία, ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με βραχεία κεφαλή (20-17).

Στη συνέχεια όμως ανέλαβαν δράση οι Λόρμπεκ και Τόμιτς, οι «μπλαουγκράνα» χτύπησαν κοντά στο καλάθι και με επιμέρους σκορ 15-6 μετέτρεψε το 31-30 σε 46-36 στο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη μεγάλη προσπάθεια στην τρίτη περίοδο, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, πήραν τα επιθετικά ριμπάουντ και με ηγέτη τον Σπανούλη και αντεπίθεση διαρκείας (οι Ισπανοί έμειναν για 3΄ χωρίς καλάθι)  προηγήθηκαν στο 27΄ με τρίποντο του αρχηγού τους 55-54, για να κλείσει η Τρίτη περίοδος με την Μπαρτσελόνα προηγούμενη 63-62.

Κι ενώ όλες οι ενδείξεις ήταν υπέρ του καθώς έδειχνε να έχει αφυπνιστεί και το ΣΕΦ είχε πάρει φωτιά, ο Ολυμπιακός «ξανακοιμήθηκε» στο τελευταίο δεκάλεπτο πετώντας στα σκουπίδια τη μεγάλη προσπάθεια που είχε καταβάλει στο προηγούμενο διάστημα.

Με τους Λόρμπεκ και Μάικλ «ζεστούς» η Μπαρτσελόνα πέρασε με 76-67 στο 34΄. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχαν στη συνέχεια παρά να ελέγξουν το ρυθμό απέναντι στο νευρικό και πολύ κακό στην οργάνωση Ολυμπιακό, που δέχθηκε 27 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις