Αθλητικά
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 23:38

Ανέτοιμος ο Ολυμπιακός απέναντι στην «Μπάρτσα»

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, από την οποία ηττήθηκε στο ΣΕΦ με 90-77, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στο Top-16 της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την τέταρτη ήττα στην παρούσα φάση της διοργάνωσης και ο στόχος της δεύτερης θέσης απομακρύνθηκε.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, από την οποία ηττήθηκε στο ΣΕΦ με 90-77, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στο Top-16 της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους στην παρούσα φάση της διοργάνωσης και ο στόχος της δεύτερης θέσης απομακρύνθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-46, 62-63, 77-90.

Οι Λόρμπεκ (21 πόντοι) και Μάικλ (20) «σκότωσαν» τον Ολυμπιακό, που απόψε ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» ο Σπανούλης (23 πόντοι) πάλεψε πολύ.

Με τους Πρίντεζη και Μάικλ να «οργιάζουν» στο πρώτο δεκάλεπτο και να μετατρέπουν τη συγκεκριμένη περίοδο σε προσωπική μονομαχία, ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με βραχεία κεφαλή (20-17).

Στη συνέχεια όμως ανέλαβαν δράση οι Λόρμπεκ και Τόμιτς, οι «μπλαουγκράνα» χτύπησαν κοντά στο καλάθι και με επιμέρους σκορ 15-6 μετέτρεψε το 31-30 σε 46-36 στο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη μεγάλη προσπάθεια στην τρίτη περίοδο, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, πήραν τα επιθετικά ριμπάουντ και με ηγέτη τον Σπανούλη και αντεπίθεση διαρκείας (οι Ισπανοί έμειναν για 3΄ χωρίς καλάθι)  προηγήθηκαν στο 27΄ με τρίποντο του αρχηγού τους 55-54, για να κλείσει η Τρίτη περίοδος με την Μπαρτσελόνα προηγούμενη 63-62.

Κι ενώ όλες οι ενδείξεις ήταν υπέρ του καθώς έδειχνε να έχει αφυπνιστεί και το ΣΕΦ είχε πάρει φωτιά, ο Ολυμπιακός «ξανακοιμήθηκε» στο τελευταίο δεκάλεπτο πετώντας στα σκουπίδια τη μεγάλη προσπάθεια που είχε καταβάλει στο προηγούμενο διάστημα.

Με τους Λόρμπεκ και Μάικλ «ζεστούς» η Μπαρτσελόνα πέρασε με 76-67 στο 34΄. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχαν στη συνέχεια παρά να ελέγξουν το ρυθμό απέναντι στο νευρικό και πολύ κακό στην οργάνωση Ολυμπιακό, που δέχθηκε 27 πόντους σε αυτό το διάστημα.