Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μπερλουσκόνι

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 13:26
REUTERS/REMO CASILLI

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σκουπίζει το μέτωπό του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης στη Ρώμη. Σε ποινή κάθειρξης ενός έτους καταδικάστηκε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός για τη δημοσιοποίηση απόρρητης τηλεφωνικής συνομιλίας αναφορικά με τραπεζικό σκάνδαλο το 2005.

A- A A+

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους καταδίκασε δικαστήριο του Μιλάνου τον πρώην ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για συνέργεια σε  δημοσιοποίηση απόρρητης τηλεφωνικής συνομιλίας αναφορικά με τραπεζικό σκάνδαλο το 2005.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που είναι επίσης υπόδικος για φορολογική απάτη και πληρωμένο σεξ με ανήλικη πόρνη, αναμένεται να ασκήσει έφεση. Μέχρι να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες έφεσης, ο κ. Μπερλουσκόνι δεν θα κληθεί να εκτίσει οποιαδήποτε ποινή.

Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο, που ήταν τότε ο μεγαλύτερος πολιτικός αντίπαλος του Καβαλιέρε, με τον επικεφαλής της ασφαλιστικής εταιρείας Unipol, Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας Banca Nazionale del Lavoro.

Tις υποκλοπές είχαν τότε διατάξει οι δικαστικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για ανάρμοστη ανάμειξη στην εξαγορά.

Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία αυτή είχε δημοσιευθεί πριν από οκτώ χρόνια από την εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας του αδελφού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο.

Η δημοσιοποίηση της συνομιλίας σε εφημερίδα αποτέλεσε παραβίαση της νομοθεσίας περί απορρήτου, ενώ ο κ. Μπερλουσκόνι κατηγορήθηκε ότι απέκτησε την ηχογράφηση από την εταιρεία που χρησιμοποιούσαν οι δικαστικές αρχές για τις υποκλοπές.

Ο Πάολο Μπερλουσκόνι καταδικάσθηκε σε δυο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και κλεπταποδοχή.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή