Νέες κατηγορίες για διαφθορά εις βάρος του Μπερλουσκόνι

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 12:27
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI
A- A A+

Οι ιταλικές δικαστικές αρχές διερευνούν νέα υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές διερευνούν καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός δωροδόκησε με 3 εκατ. ευρώ τον κεντροαριστερό γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο το 2006 προκειμένου να εγκαταλείψει  το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία των Αξιών και να στηρίξει τον «Λαό της Ελευθερίας» του κ. Μπερλουσκόνι.

Η αλλαγή στρατοπέδου του κ. Ντε Γκρεγκόριο είχε τότε συμβάλει στην πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι.

Οι νέες κατηγορίες έρχονται στην επιφάνεια λίγες ημέρες μετά τις εκλογές στην Ιταλία, οι οποίες δεν ανέδειξαν κανένα κόμμα απόλυτο νικητή.

Το κόμμα του κ. Μπερλουσκόνι δεν επιβεβαίωσε την έρευνα, ωστόσο ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του γενικού γραμματέα Αντζελίνο Αλφάνο αναφέρει ότι «η επιθετικότητα των δικαστών εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι άρχισε πάλι» και ότι το κόμμα θα διοργανώσει διαδήλωση «για να υπερασπιστεί την κυριαρχία του Λαού της Ελευθερίας και της ιταλικής δημοκρατίας».

Σε άλλη υπόθεση, η εισαγγελία στην περιοχή Ρέτζιο Εμίλια άρχισε έρευνα μετά από καταγγελίες πολιτών ότι η δέσμευση του κ. Μπερλουσκόνι να επιστρέψει φόρους που πληρώθηκαν πέρυσι αποτελεί προσπάθεια εξαγοράς ψήφων.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ήδη υπόδικος για φορολογική απάτη, για τη δημοσιοποίηση απόρρητης τηλεφωνικής συνομιλίας και για πληρωμένο σεξ με ανήλικη πόρνη.

 

.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή