Ν. Κορέα: Στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγει η Β. Κορέα

«Προετοιμάζεται για ολική κατάσταση πολέμου»
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 06:26
REUTERS/JACKY CHEN

Βορειοκορεάτες στρατιώτες παίρνουν μέρος σε στρατιωτική άσκηση πετώντας χειροβομβίδες στις όχθες του ποταμού Γιαλού στιν πόλη Sinuiju στη Βόρεια Κορέα. Η Βόρεια Κορέα διεξάγει μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις και προετοιμάζεται για ολική κατάσταση πολέμου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

A- A A+

Η Βόρεια Κορέα διεξάγει μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις και προετοιμάζεται για ολική κατάσταση πολέμου, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες διεξάγουν τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσιά τους μέχρι τα τέλη Απριλίου, παρακολουθούν τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, δήλωσε αξιωματούχος στη Σεούλ.

«Δεν είναι συχνό η Βόρεια Κορέα να διεξάγει στρατιωτική άσκηση σε κρατικό επίπεδο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, ενώ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο βόρειος γείτονας έχει επιβάλει ζώνες απαγόρευσης πτήσεων στα ανοικτά των ακτών του.

Οι αυξημένες δραστηριότητες σε Νότια και Βόρεια Κορέας έρχονται τη στιγμή που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εργάζεται για ένα νέο ψήφισμα με σκοπό την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ λόγω των πυρηνικών δοκιμών του περασμένου μήνα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή