Με ακύρωση της εκεχειρίας του 1953 απειλεί η Βόρεια Κορέα

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 14:24
REUTERS/HANDOUT

Ενα νοτιοκορεάτικο σκάφος του πολεμικού ναυτκού εκτοξεύει ένα πύραυλο στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης σε απόρρητη τοποθεσία, στη Σεούλ. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει την εκεχειρία που υπεγράφη το 1953 και με την οποία τερματίστηκε ο τριετής Πόλεμος της Κορέας, σε περίπτωση που η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν στρατιωτικά γυμνάσια.

A- A A+

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει την εκεχειρία που υπεγράφη το 1953 και με την οποία τερματίστηκε ο τριετής Πόλεμος της Κορέας, σε περίπτωση που η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ προχωρήσουν με τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA που επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου του στρατού.

Η Βόρεια Κορέα, που αντιμετωπίζει επιπρόσθετες διεθνείς κυρώσεις μετά την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα, έχει ήδη απειλήσει με «καταστροφή» το Νότο αν προχωρήσει με τα κοινά γυμνάσια με τις ΗΠΑ.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα θεωρείται ότι τυπικά βρίσκονται ακόμα σε πόλεμο, καθώς η σύρραξη του 1950-53 έληξε με εκεχειρία και όχι με συνθήκη.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή