Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 00:14
REUTERS/STRINGER

Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν την πόλη Ράκα, πρωτεύουσα της ομώνυμης βορειοανατολικής επαρχίας της Συρίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν την πόλη Ράκα, πρωτεύουσα της ομώνυμης βορειοανατολικής επαρχίας της Συρίας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 39 ανθρώπων, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Η Επιτροπή Τοπικού Συντονισμού, οργάνωση των ακτιβιστών, ανακοίνωσε ότι από τους 39, οι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μία μόνον επιδρομή σε συνοικία της Ράκα. Εικόνες από βίντεο δείχνουν αντάρτες να βάζουν μέσα σε ένα ασθενοφόρο διαμελισμένα πτώματα.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι παρατηρητές του διεθνούς οργανισμού που κρατούνται από Σύρους αντάρτες στα Υψώματα του Γκολάν είναι συνολικά 21.

Νωρίτερα οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ αναφέρονταν σε περίπου 20 ή σε περισσότερους από 20.

Παράλληλα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι πολλές χώρες εκπαιδεύουν σύρους αντάρτες, χωρίς να αναφέρει ποιες είναι αυτές.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News με αφορμή την επίσκεψή του στο Κατάρ πρόσθεσε πως «το σημαντικό είναι ο (σύρος) πρόεδρος Άσαντ (...) να αλλάξει τη σημερινή του προσέγγιση και οι σύμμαχοί του να του πουν: 'Θα πρέπει να καθίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρεις μια ειρηνική λύση'».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή