Αραβικός Σύνδεσμος: Ελεύθερη η στρατιωτική ενίσχυση των σύρων ανταρτών

Στη συριακή αντιπολίτευση η έδρα της Δαμασκού στο σύνδεσμο
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 19:34
EPA/KHALED ELFIQI

Η δήλωση εκδόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών της λίγκας.

A- A A+

Ελεύθερα να ενισχύουν κατά βούληση με στρατιωτικό υλικό τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης είναι τα αραβικά κράτη, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση σύσκεψης του Αραβικού Συνδέσμου την Τετάρτη στο Κάιρο.

Η δήλωση εκδόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών της λίγκας.

Μέχρι πρότινος, ο σύνδεσμος σημείωνε ότι οι αντάρτες και γενικότερα η συριακή αντιπολίτευση πρέπει να ενισχύονται με διπλωματικά μέσα και κυρίως σε επίπεδο ανθρωπιστικών αναγκών.

Στην τελική ανακοίνωση του συμβουλίου αναφέρεται ότι «τονίστηκε το δικαίωμα κάθε κράτους ανάλογα με τις επιθυμίες του να προσφέρει κάθε είδους μέσα αυτοάμυνας, περιλαμβανομένων στρατιωτικών μέσων στο συριακό λαό και στον Ελεύθερο (Συριακό) Στρατό».

Ιράκ και Αλγερία εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την απόφαση, ενώ ο Λίβανος διαχώρισε τη θέση του, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ αλ Αράμπι.

Στους αντικαθεστωτικούς η έδρα της Συρίας

Ο σύνδεσμος κάλεσε επίσης τους σύρους αντικαθεστωτικούς να καταλάβουν τη έδρα της Συρίας στις τάξεις του, δύο χρόνια μετά την αναστολή της συμμετοχής της Δαμασκού στις εργασίες του διεθνούς οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή του, κάλεσε το συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης να επιλέξει έναν αντιπρόσωπο ο οποίος θα λάβει μέρος στη σύνοδό του στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, την 26η και 27η Μαρτίου.

Ο συνασπισμός θα καταλάβει την έδρα της Συρίας «ως τις εκλογές που θα οδηγήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης στη Συρία».

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή