Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στη Β. Κορέα η Ρωσία

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 10:58
EPA/SALVATORE DI NOLFI

«Θα το δεχτούμε, εάν τα περιοριστικά μέτρα (στην απόφαση για τις κυρώσεις) δεν υπερβαίνουν τα πυρηνικά και πυραυλικά ζητήματα που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο δηλώσεις του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

A- A A+

Η Ρωσία είναι έτοιμη να υποστηρίξει σχέδιο απόφασης το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας για την τρίτη της πυρηνική δοκιμή, εάν το σχέδιο αυτό αφορά μόνο το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, όπως δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

«Θα το δεχτούμε, εάν τα περιοριστικά μέτρα (στην απόφαση για τις κυρώσεις) δεν υπερβαίνουν τα πυρηνικά και πυραυλικά ζητήματα που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο το κ. Γκατίλοφ.

Διπλωμάτες του ΟΗΕ δήλωσαν χθες ότι ΗΠΑ και Κίνα έφθασαν σε συμφωνία επί σχεδίου απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιβολή κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας οι διπλωμάτες, ανέφεραν ότι ελπίζουν το σχέδιο ψηφίσματος να τεθεί στο συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τρίτης. Πρόσθεσαν ότι πιθανώς το Συμβούλιο θα ψηφίσει επί του νέου σχεδίου κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή