Πρεσβευτής της κινεζικής λίγκας ο Μπέκαμ

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 20:57
REUTERS/SERGIO PEREZ

Τα κινεζικά ΜΜΕ αμφισβητούν κατά πόσο η φήμη του Μπέκαμ θα είναι αρκετή για να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις σε διεθνές επίπεδο για το κινεζικό πρωτάθλημα.

A- A A+

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κλήθηκε να συμβάλει στην αναβάθμιση του κινεζικού ποδοσφαίρου και να του δώσει μεγαλύτερη διεθνή αίγλη.

Ο Άγγλος πρώην διεθνής μέσος, που ύστερα από το αμερικανικό όνειρο βρήκε γενναιόδωρη θαλπωρή στην ομάδα των σεΐχηδων της Παρί Σεν Ζερμέν, ονομάστηκε πρέσβης της κινεζικής σούπερ λιγκ (CSL).

«Ο Μπέκαμ θα επισκεφθεί τη χώρα για να προωθήσει το ποδόσφαιρο στους νέους και να ονομαστεί πρέσβης της κινεζικής σούπερ λιγκ,» αναφέρει ανακοίνωση της διοργανώτριας , με τη διευκρίνιση ότι ο Άγγλος σταρ θα μεταβεί τρεις φορές στην Κίνα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, που διαρκεί από το Μάρτιο μέχρι και το Νοέμβριο.

«Η άφιξή του θα στρέψει την προσοχή του διεθνούς ποδοσφαίρου στην Κίνα και η παρουσία του θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο της χώρας να έχει μεγαλύτερη διεθνή απήχηση,» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της CSL.

Τα κινεζικά ΜΜΕ, πάντως, αμφισβητούν κατά πόσο η φήμη του Μπέκαμ θα είναι αρκετή για να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις σε διεθνές επίπεδο για το κινεζικό πρωτάθλημα, το γόητρο του οποίου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από χειραγωγημένους αγώνες και κατηγορίες εναντίον παραγόντων του για διαφθορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις