Μπάιντεν: Δεν μπλοφάρει ο Ομπάμα για τα πυρηνικά του Ιράν

Στρατιωτική απειλή κατά της Τεχεράνης ζήτησε ο Μπ. Νετανιάχου
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 19:01
REUTERS/TIM SHAFFER

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

A- A A+

Ο πρόεδρος Ομπάμα «δεν μπλοφάρει» όταν ομιλεί για αποτροπή του Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε οργάνωση του μεγαλύτερου φιλοϊσραηλινού λόμπι των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν γίνεται να μπλοφάρει και δε μπλοφάρει», σημείωσε ο κ. Μπάιντεν, σε ετήσια εκδήλωση της AIPAC με άξονα τις σχέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ «δεν αποζητούν τον πόλεμο» και προκρίνουν το δρόμο των συνομιλιών με το Ιράν, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για επιτυχία του διαλόγου, ωστόσο «το συγκεκριμένο παράθυρο αργά αλλά σταθερά κλείνει».

Νετανιάχου: Αναγκαία η στρατιωτική απειλή κατά της Τεχεράνης

Ούτε η διπλωματία ούτε οι κυρώσεις έχουν εμποδίσει μέχρι στιγμής το Ιράν να προχωρήσει με τις πυρηνικές του φιλοδοξίες, σημείωσε από το ίδιο βήμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μόνο μία ξεκάθαρη και αξιόπιστη στρατιωτική απειλή είναι ικανή να θέσει τέρμα στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Τα λόγια από μόνα τους δεν πρόκειται να σταματήσουν το Ιράν. Ούτε οι κυρώσεις. Οι τελευταίες πρέπει να συνοδεύονται από μια ξεκάθαρη και αξιόπιστη στρατιωτική απειλή», υπογράμμισε ο κ. Νετανιάχου από το βήμα της AIPAC.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος απευθύνθηκε στην εκδήλωση με τη χρήση βίντεο από το Τελ Αβίβ, επανέλαβε τέλος ότι η Τεχεράνη χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για να κερδίσει χρόνο και να προωθήσει ακόμη περισσότερο το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή