Αντ. Μανιτάκης: Προχωράμε για να ανθίσει η διοικητική μεταρρύθμιση στη χώρα

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 15:25
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

«Έχουμε επιτελέσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του έχουμε αναλάβει για τη διοικητική μεταρρύθμιση», αξιοποιώντας και την τεχνογνωσία της Τask Force, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και έκανε λόγο για ριζικό βήμα στην αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

A- A A+

Χωρίς να προβεί σε δηλώσεις για το φλέγον θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο ο Αντώνης Μανιτάκης σημείωσε ότι η διαδικασία της διοικητικής μεταρρύθμισης ολοκληρώνεται εντός χρονοδιαγράμματος. 

Εντός του μηνος θα έχουμε τα σχέδια στελέχωσης των υπουργείων, δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό, και διευκρίνισε για τη διαδικασία της αξιολόγησης ότι έχουν απομείνει τέσσερα υπουργεία.

«Έχουμε επιτελέσει τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει για τη διοικητική μεταρρύθμιση», αξιοποιώντας και την τεχνογνωσία της Τask Force, τόνισε ο υπουργός και έκανε λόγο για πολύ σημαντικό βήμα για τη ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης. «Προχωράμε», πρόσθεσε, «όπως είχαμε σχεδιάσει για να ανθίσει η διοικητική μεταρρύμθιση στον τόπο μας».

Κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων, που προβλέπουν αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία τους, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς και στην πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου.

Αντ. Μανιτάκης: Εχουμε επιτελέσει τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει

Δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, τώρα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της υλοποίησης όσων προβλέπονται, με σαφή περιγραφή των θέσεων και των αρμοδιοτήτων, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα μέσα στον επόμενο μήνα.

Νωρίτερα, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο επανέλαβε με τον πλέον σαφή τρόπο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου,

Για κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«H κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να παίζει παιχνίδια και να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 δεν είναι κάτι καινούριο. Η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στις απολύσεις αυτές με την τρόικα και σχεδίαζε τον ακρωτηριασμό του κράτους με τις μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση, την ίδια στιγμή που υποκριτικά μιλούσε για «κόκκινες γραμμές», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή