Ινδία: Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη σεξουαλική επίθεση σε 7χρονη

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 14:39
REUTERS/STRINGER/INDIA

Ινδοί στέκονται δίπλα σε λεωφορείο που υπέστη ζημιές από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Νέο Δελχί. Περίπου 400 άτομα διαδήλωσαν έξω από νοσοκομείο όπου βρισκόταν ένα επτάχρονο κορίτσι, το οποίο έπεσε θύμα βιασμού σε σχολείο στο βορειο-δυτικό Δελχί.

A- A A+

Οργισμένα πλήθη συγκεντρώθηκαν στο Δελχί μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ένα επτάχρονο κορίτσι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση σε σχολείο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ επιχειρώντας να απωθήσουν διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες σε αυτούς και σε λεωφορεία, έξω από το νοσοκομείο όπου το κορίτσι μεταφέρθηκε για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε δημόσιο σχολείο στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχές ανακρίνουν δασκάλους και φρουρούς ασφαλείας στο σχολείο.

Σύμφωνα με το Associated Press, ένας από τους γιατρούς που εξέτασαν το κορίτσι ανέφερε ότι τα τραύματά της μπορεί να προκλήθηκαν από βιασμό.

Ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Δελχί τον Δεκέμβριο είχε προκαλέσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών σε ολόκληρη την Ινδία.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε υψηλούς τόνους στο ινδικό κοινοβούλιο σχετικά με τον βιασμό και τη δολοφονία τριών αδελφών, ηλικίας 6 με 11 ετών, τον περασμένο μήνα. Οι σοροί τους εντοπίστηκαν σε πηγάδι δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή τους.

Κανείς δεν έχει συλληφθεί σχετικά με την υπόθεση αυτή και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για ολιγωρία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή