Ινδία: Ως ανήλικος θα δικαστεί ο 17χρονος στην υπόθεση βιασμού

Η ποινή του δεν θα ξεπεράσει τα τρία έτη φυλάκισης
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 15:20
REUTERS/ADNAN ABIDI
A- A A+

Σαν ανήλικος θα δικαστεί τελικώς ο 17χρονος Ινδός ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ομαδικό βιασμό και δολοφονία 23χρονης φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί.

Ο κατηγορούμενος θα αντιμετωπίσει έτσι ποινή φυλάκισης η οποία προβλέπεται από το νόμο να ξεπερνά τα τρία έτη.

Η ετυμηγορία της ινδικής δικαιοσύνης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της 23χρονης, η οποία έπεσε θύμα της πολυμελούς συμμορίας.

«Ήταν σαν να διαπέρασε ρεύμα ολόκληρο το σώμα μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πώς μπορούν να τον κηρύσσουν ανήλικο;; Δεν καταλαβαίνουν τι έχει διαπράξει;», δήλωσε ο πατέρας του θύματος στο πρακτορείο Reuters.

Στον 17χρονο δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη επισήμως κατηγορίες, καθώς η αστυνομία ήλπιζε ότι θα δικαζόταν ως ενήλικος, ώστε να ενταχθεί επισήμως στην υπόθεση των άλλων πέντε κατηγορουμένων για βιασμό μετά φόνου.

Ο έφηβος κατηγορούμενος δεν διαθέτει δικηγόρο, ενώ η μαρτυρία του για το τι συνέβη το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου δεν έχει γίνει γνωστή.

Οι δικηγόροι των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση έχουν δηλώσει ότι οι πελάτες τους θα δηλώσουν αθώοι, ενώ ένας εξ αυτών καταγγέλλει ότι υπέστη βασανιστήρια.

Διαδηλωτές, καθώς και ινδοί αξιωματούχοι, έχουν καλέσει σε μείωση του ηλικιακού ορίου για την εκδίκαση υποθέσεων από δικαστήρια ενηλίκων από τα 18 στα 16 χρόνια.

Επιτροπή η οποία εξετάζει την αλλαγή της νομοθεσίας για τα σεξουαλικά εγκλήματα και η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της ινδικής κυβέρνησης, ωστόσο, απέρριψε την πιθανότητα σχετικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος μαζί με πέντε άλλους άνδρες βίασαν ομαδικά και ξυλοκόπησαν αγρίως φοιτήτρια σε εν κινήσει λεωφορείο στην ινδική πρωτεύουσα, πριν εγκαταλείψουν αιμόφυρτους την ίδια και το νεαρό φίλο της στο δρόμο.

Η γυναίκα ήταν τόσο σοβαρά τραυματισμένη, που δύο εβδομάδες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης από ανεπάρκεια λειτουργίας ζωτικών οργάνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή