Ευρωλίγκα: Μπαρτσελόνα και Μακάμπι δούλεψαν για τον Ολυμπιακό

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 23:56
EPA/ALBERT OLIVE

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Μπαρτσελόνα - Χίμκι για την 9η αγωνιστική στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

A- A A+

Τη μοναξιά της κορυφής συνεχίζει να απολαμβάνει στον 6ο όμιλο η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού, Μπαρτσελόνα, μετά την επικράτηση στη Βαρκελώνη επί της Χίμκι με 71-69, για την 9η αγωνιστική στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στις οκτώ νίκες ενώ οι Ρώσοι, που μερικές αγωνιστικές πριν θύμιζαν… τρένο, άρχισαν να αγχώνονται μετά το διπλό της Μακάμπι στην Ισπανία επί της Κάχα Λαμποράλ, με 66-62. Και τα δύο αποτελέσματα εξυπηρετούν αφάνταστα τον Ολυμπιακό, αφού άρχισε να ξεμακραίνει από Κάχα και Χίμκι, που αποτελούν βασικούς αντίπαλους για μια θέση στην τετράδα.

Στην Ιταλία η Μοντεπάσκι Σιένα είχε εύκολο βράδυ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, της οποίας επικράτησε με 87-69 και με ρεκόρ 7-2 (ας… όψεται ο Ολυμπιακός) κρατάει σταθερά τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτους τους «ερυθρόλευκους».

Στη μοναδική αναμέτρηση που διεξήχθη απόψε στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, η Ρεάλ ίδρωσε και κουράστηκε πάρα πολύ για να κάμψει στο τέλος την αντίσταση της Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη με 76-73. Όπως η Μπαρτσελόνα έτσι και η «βασίλισσα» έφτασε το ρεκόρ της στο 8-1 αφήνοντας δεύτερη την Αναντολού Εφές (7-1), την οποία φιλοξενεί αύριο ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις