Μερική άρση της ανάκλησης άδειας από γαλλική εταιρεία επεξεργασίας κρέατος

Συνεχίζονται οι έρευνες για το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 19:41
REUTERS/MICHAELA REHLE
A- A A+

Το δικαίωμα να συνεχίσει την παραγωγή και επεξεργασία συγκεκριμένων τύπων κρέατος ανέκτησε η γαλλική εταιρεία επεξεργασίας κρέατος Spanghero, καθώς η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της άρθηκε μερικώς.

Η εταιρεία θα μπορεί στο εξής να παράγει κιμά, λουκάνικα και έτοιμα γεύματα, θα συνεχίσει ωστόσο να της απαγορεύεται η συσσώρευση κατεψυγμένου κρέατος.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα στην αφαίρεση της άδειας της Spanghero, κατηγορώντας την εταιρεία ότι πωλούσε εν γνώσει της κρέας αλόγου με ψευδή σήμανση κρέατος βοδινού.

Η Spanghero αρνείται τις κατηγορίες.

Την απόφαση έλαβε σήμερα ο γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ.

REUTERS

Μέχρι στιγμής, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στο 80% των αποθεμάτων κρέατος της εταιρείας, ενώ απομένει ο έλεγχος στο υπόλοιπο 20%.

Η πλήρης έκθεση με τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή.

Συνδικαλιστές εκπρόσωποι των περίπου 300 εργαζόμενων στην επιχείρηση είχαν δηλώσει ότι η ανάκληση της άδειας της επιχείρησης σήμαινε άμεσο κίνδυνο για την ύπαρξή της, άρα και για τις θέσεις εργασίας.

Η γαλλική κυβέρνηση υπολογίζει ότι η πώληση κρέατος αλόγου ως βοδινού πιθανότατα διήρκεσε έξι μήνες και αφορά συνολικά 750 τόνους κρέατος.

Η Spanghero εισήγαγε κρέας από τη Ρουμανία και το μεταπωλούσε στην εταιρεία Comigel, η οποία παρήγαγε έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα στο εργοστάσιό της στο Λουξεμβούργο.

Ο υπουργός Καταναλωτικών Υποθέσεων της Γαλλίας Μπενουά Αμόν έχει δηλώσει ότι το κρέας είχε φύγει από τη Ρουμανία με ξεκάθαρη και ορθή σήμανση για την προέλευσή του από άλογο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή