Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών για την πολιτική των ΗΠΑ στο Μεσανατολικό

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2002 11:26
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ενωση διαφωνεί με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην πολιτική που ασκεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν στην Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ιμπέρ Βεντρίν. Οπως μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, ο οποίος θα δεχθεί αύριο στην Ουάσινγκτον τον Σαρόν, δήλωσε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ πρέπει να κάνει περισσότερα για να σταματήσει «η τρομοκρατία κατά του Ισραήλ».

Ωστόσο, ο Βεντρίν, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, επέκρινε την τακτική της «ακραιφνούς καταστολής» που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαρόν στην διαμάχη με τους Παλαιστινίους. «Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων όσον αφορά την μη υποστήριξη της πολιτικής του Λευκού Οίκου στην Μέση Ανατολή», τόνισε ο Γάλλος υπουργός. «Πιστεύουμε ότι είναι λάθος να δεχθούμε τυφλά την πολιτική της ακραιφνούς καταστολής του Αριέλ Σαρόν» πρόσθεσε.

Ο Βεντρίν τόνισε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση υποστηρίζει αυτούς που συμφωνούν στην ανάγκη για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και επίσης υποστηρίζει τις εκκλήσεις για εκλογές στα παλαιστινιακά εδάφη που θα δώσουν στον νικητή ισχυρή εντολή στο διαπραγματευτικό τραπέζι. «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι κατά των εκλογών», κατέληξε ο κ. Βεντρίν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή