MotoGP: Χαμόγελα στην Yamaha

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 14:16

Η πολύ καλή αίσθηση της YZR-M1 στο βρεγμένο ικανοποίησε τον Μεν Σπις.

A- A A+

Δεν ήταν τυχαίο ότι τις τέσσερις πρώτες θέσεις κατέλαβε το κουαρτέτο των αναβατών της Yamaha με τους Μπεν Σπις και Χόρχε Λορένθο να είναι οι ταχύτεροι όλων. Ο Αμερικανός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σήμερα με τον Ισπανό να έχει γίνει σκιά του αφού τερμάτισε πίσω του μόλις 0,008 δευτερόλεπτα!

Λόγω της έντονης βροχής που έκανε και σήμερα την εμφάνισή της στην πίστα της Σεπάνγκ το μεσημέρι, οι δύο αναβάτες της Yamaha είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το στήσιμο της YZR-M1 για το βρεγμένο. Επιπλέον, ο Λορένθο εστίασε τόσο στην απόδοση ισχύος της μοτοσικλέτας του όσο και στον έλεγχο του κινητήρα.

Μετά το τέλος της σημερινής ημέρας ο ταχύτερος όλων Σπις δήλωσε ευχαριστημένος με την δουλειά που γίνεται και τόνισε ότι η αίσθηση της YZR-M1 στο βρεγμένο είναι αρκετά καλή.

«Σήμερα πήγαμε καλά, η βροχή έκανε και πάλι την εμφάνισή της αλλά όλα όσα χρειαζόταν να κάνουμε, τα είχαμε καταφέρει πριν από το μεσημεριανό όπως κάποια διαφορετικά στησίματα στο πλαίσιο, κάποιες ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά, με τα οποία ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Η βροχή στη συνέχεια άρχισε να πέφτει δυνατά και περιμέναμε μέχρι να υποχωρήσει λίγο, όμως η πίστα εξακολουθούσε να είναι βρεγμένη. Δεν είχαμε οδηγήσει τη 1000άρα μοτοσικλέτα στην βροχή και ο ίδιος δεν έχω οδηγήσει με βροχή σε αυτή την πίστα. Επομένως ήταν πολύ καλό το να κάναμε μερικούς γύρους. Είχα μια πολύ καλή αίσθηση της μοτοσικλέτας στην βροχή. Στην ευθεία η αίσθηση ήταν πάρα πολύ καλή και συνεχίσαμε να οδηγούμε σε συνθήκες υπό βροχή και παρά την σχετική ολισθηρότητα. Εχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε αύριο και ελπίζουμε να μην βρέχει!», δήλωσε ο Μπεν Σπις.

Παρά την βροχή, ο Χόρχε Λορένθο θεωρεί ότι σήμερα σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος σε σχέση με χθες.

Πολύ θετική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Χόρχε Λορένθο.

«Σήμερα βελτιώσαμε λίγο τη σχέση γκαζιού και κινητήρα. Ετσι είναι πιο ομαλή και πιο εύκολη η οδήγηση κι αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με χθες. Μπορέσαμε να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά την 1000αρα M1 στο βρεγμένο και κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα. Επομένως η σημερινή ημέρα ήταν θετική και μας έδωσε κίνητρο να βελτιώσουμε τη μοτοσικλέτα ακόμη περισσότερο. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε όλα τα τεστ που θέλαμε, άρα όλα ήταν καλά»!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις