ΜotoGP: Βελτιώσεις στα σημεία για την Ducati

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 14:55
UPD:15:25

«Κάναμε μερικά μικρά βήματα και θα μπορούσα να πω ότι σήμερα ήμουν πιο ανταγωνιστικός από ό,τι έχω υπάρξει όλον τον χρόνο», δήλωσε ο Νίκι Χέιντεν.

A- A A+

Αν και το πρόγραμμα της Ιταλικής ομάδος δεν ολοκληρώθηκε, εντούτοις και οι δύο αναβάτες έφυγαν από πίστα με θετικές εντυπώσεις.

Η μεσημεριανή καταιγίδα ανάγκασε την Ducati να διακόψει το σημερινή της προσπάθεια και να την αναβάλλει για αύριο, τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Σεπάνγκ.

Παρά αυτή την ατυχία οι Βαλεντίνο Ρόσι και Νίκι Χέιντεν διεκπεραίωσαν σημαντικό αριθμό τεστ στα ηλεκτρονικά συστήματα της νέας GP12.

Μπορεί βέβαια οι δύο αναβάτες να κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους και τις θέσεις τους, αλλά η απουσία των Honda έχει δημιουργήσει την εντύπωση πως οι Ducati ίσως να βρισκόταν πιο χαμηλά στην κατάταξη.

Για μία ακόμη ημέρα ο Νίκι Χέιντεν ήταν η καλύτερη παρουσία της Ducati στην πίστα. Ο Αμερικανός αναβάτης θεωρεί ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δεν θα έπρεπε λόγω του τραυματισμού του να οδηγεί, αλλά οι δοκιμές που έπρεπε να γίνουν ήταν πολλές, επομένως χρειάζονταν να κρατηθεί μέσα στην πίστα.

«Ο καιρός δεν είναι πολύ καλός μαζί μας. Στην κατάστασή μου, ίσως να μην ήμουν σε θέση να κάνω αρκετούς γύρους έτσι κι αλλιώς, αλλά είχαμε αρκετά πράγματα που έπρεπε να κάνουμε. Σίγουρα σήμερα ήταν πιο δροσερή ημέρα και ήμασταν πιο γρήγοροι. Κάναμε μερικά μικρά βήματα και θα μπορούσα να πω ότι σήμερα ήμουν πιο ανταγωνιστικός από ό,τι έχω υπάρξει όλον τον χρόνο. Μου άρεσαν οι αλλαγές στα ηλεκτρονικά κυρίως με το πρώτο άγγιγμα του γκαζιού. Συζητήσαμε να βγούμε στην βροχή, αλλά οι κίνδυνοι φαίνεται ότι αντιστάθμισαν τα οφέλη. Ανυπομονώ για αύριο. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να ενώσουμε όλα τα κομμάτια που μάθαμε και να έχουμε κάποιους καλούς χρόνους ανά γύρο», υπογράμμισε ο Νίκι Χέιντεν.

Οι εντυπώσεις του Βαλεντίνο Ρόσι μπορεί να είναι θετικές, αλλά για τον εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή μία ακόμη πολύτιμη ημέρα χάθηκε για την Ducati, τη στιγμή που η ομάδα έχει ανάγκη τις δοκιμές στην πίστα.

«Πρακτικά άλλη μια ημέρα χάθηκε, κάτι που πραγματικά είναι κρίμα διότι για εμάς είναι πολύ σημαντικό να οδηγούμε όσο περισσότερο μπορούμε», υπογράμμισε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

«Πρακτικά άλλη μια ημέρα χάθηκε, κάτι που πραγματικά είναι κρίμα διότι για εμάς είναι πολύ σημαντικό να οδηγούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Οι συνθήκες σήμερα στην πίστα ήταν πολύ καλύτερες από τις χθεσινές. Με δεδομένο ότι οι προβλέψεις έκαναν λόγο για βροχή το απόγευμα, προσπαθήσαμε να εστιάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά μπορούσε να γίνει μέσα στους πρώτους 20 ή και παραπάνω γύρους το πρωΐ. Χρησιμοποιώντας και τις δύο μοτοσικλέτες δοκιμάσαμε το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, μερικές αναβαθμίσεις στο λογισμικό και άλλες μικρές λεπτομέρειες που αφορούσαν στη θέση οδήγησης.

Εχω καλές εντυπώσεις από όλα αυτά, επομένως θα τα έχουμε όλα στο αυριανό στήσιμο μόνο μιας μοτοσικλέτας μαζί με τα νέα ελαστικά που θα τα χρησιμοποιήσουμε μόνο αν αρχίσει να βρέχει. Επιπλέον είχα μια καλή αίσθηση με όλα τα νέα στοιχεία και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να δουλέψουμε λίγο περισσότερο αύριο», τόνισε μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας δοκιμών ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις