Formula 1: Δυναμική εκκίνηση για Φέτελ

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 19:17

A- A A+

Ο νεαρός Γερμανός πιλότος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:38.125 αν και δυσκολεύτηκε όπως οι περισσότεροι στην αμερικανική πίστα.

Και αυτό γιατί η πρόσφυση ήταν πολύ χαμηλή λόγω της επίσης χαμηλής θερμοκρασίας (σε ατμόσφαιρα και πίστα), της σκόνης στην επιφάνεια της πίστας και της σκληρής γόμας της Pirelli. Αυτοί οι τρεις παράγοντες έκαναν δύσκολη την προσπάθεια των πιλότων που πάλευαν στην κυριολεξία να κρατηθούν κατά την διάρκεια της διαδικασίας και διαμαρτύρονταν αρκετά. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν μερικές άτυχες στιγμές (τετ-α-κε), χωρίς ευτυχώς να γίνει κάτι πιο σοβαρό.

Η πρώτη γεύση λοιπόν που πήραν ομάδες και πιλότοι από την νεόδμητη πίστα του Οστιν δεν ήταν και τόσο γλυκιά, μάλλον πικρή θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς. Στην αρχή η κατάσταση ήταν δραματική σε ό,τι αφορά στην πρόσφυση με τα μονοθέσια να… χορεύουν μέσα στην πίστα, ιδίως στην στροφή 19, η οποία αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη. Τα πράγματα βελτιώνονταν όσο κυλούσε η διαδικασία αλλά και πάλι (ακόμη και στο τέλος) ήταν εμφανές το πρόβλημα που υπήρχε.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η Red Bull και ο Σεμπάστιαν Φέτελ απέδειξαν για μία ακόμη φορά ήταν είναι το φαβορί για τη νίκη. Προς το τέλος της διαδικασίας, ο Γερμανός ήταν ασυναγώνιστος και ο μοναδικός που έπεσε κάτω από το 1:39.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές της διαδικασίας αφού πρώτα από όλους έριξε τον χρόνο κάτω από το 1:40 ενώ κατείχε την πρώτη θέση για σημαντικό χρονικό διάστημα, δίνοντας μάχες αρχικά με τον Αλόνσο και στη συνέχεια με τον Φέτελ.

Στον χρόνο του Γερμανού προσπάθησε στο τέλος να απαντήσει ο Αλόνσο, αλλά δεν τα κατάφερε, μένοντας τελικά τρίτος. Η Ferrari του Ισπανού ήταν μεταξύ των μονοθεσίων που φάνηκαν σήμερα μέσα στην πίστα, παλεύοντας για την πρώτη θέση, μέχρι βέβαια τους τελευταίους γύρους του Φέτελ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Scuderia έχει ετοιμάσει και για τον αγώνα του Οστιν αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο της με σημαντικότερη τη νέα εμπρός πτέρυγα.

Την τέταρτη καλύτερη επίδοση σημείωσε στο… σκονισμένο Οστιν ο Τζένσον Μπάτον με την έτερη McLaren, υπενθυμίζοντας ότι η ομάδα του Γουόκινγκ θέλει τη νίκη. Πίσω του τερμάτισε ο Μαρκ Γουέμπερ, με το μονοθέσιο του να παρουσιάζει μία ακόμη φορά κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

Ο Φελίπε Μάσα ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στην πίστα και τα… βρήκε σκούρα με την σκόνη. Τελικά ο Βραζιλιάνος κατάφερε να ανέβει έκτος, μπροστά από τους Νίκο Χούλκενμπεργκ και Καμούι Κομπαγιάσι, οι οποίοι έχουν από δύο πρωτιές σήμερα στην Αμερικανική πίστα. Ο Γερμανός ήταν ο πρώτος που είχε τετ-α-κε και ο Ιάπωνας σημείωσε τον πρώτο χρονομετρημένο γύρο στο Οστιν.

Ενατος ήταν ο Νίκο Ρόζμπεργκ που για μία ακόμη φορά πετυχαίνει την καλύτερη επίδοση για την Mercedes. Ο Μίκαελ Σουμάχερ έμεινε χαμηλά στην κατάταξη, αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα με τις εξατμίσεις στο μονοθέσιο του, οι οποίες μετά τον πρώτο του γύρο έπιασαν φωτιά.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Σέρζιο Πέρεθ, ο οποίος φορούσε σήμερα νέο κράνος, ειδικά κατασκευασμένο για τον συγκεκριμένο αγώνα. Λέγεται ότι ο Μεξικανός θα έχει στο Οστιν τη συμπαράσταση χιλιάδων συμπατριωτών του αφού το 40% των εισιτηρίων που έχουν πωληθεί, αγοράστηκαν από ομοεθνείς του.

Η Lotus που αγωνίστηκε με τις νέες εξατμίσεις, δυσκολεύτηκε αρκετά σήμερα με τον Ραϊκόνεν να είναι 14ος και τον Γκροσεάν να τον ακολουθεί.

Θολή η πρώτη εμφάνιση επί αμερικανικού εδάφους της Williams με τον Μαλντονάντο νε είναι μόλις 16ος και τον Σένα 22ος. Οι όποιες αλλαγές έκανε ο Βιτάλι Πετρόφ στο στήσιμο του μονοθεσίου του και στα πίσω φρένα της Caterham, φαίνεται πως δεν απέδωσαν, αφού έμεινε 20ός. Μπροστά του ήταν ο teammate του Χέικι Κοβαλάινεν που είχε ένα τετ-α-κε προς στο τέλος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις