Διαδοχικές συναντήσεις εν όψει Eurogroup

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 20:25
UPD:20/11/2012 00:07

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τα θέματα του Eurogroup, συζήτησαν για την αποτελεσματικότερη λειτουργία και τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης.

A- A A+

Η χώρα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, τώρα είναι ώρα των αποφάσεων των εταίρων μας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργού εν όψει του Eurogroup της Τρίτης.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, ούτε η Ελλάδα ούτε η ευρωζώνη αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες, ενώ επανέλαβε πως το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, όχι ελληνικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για άλλη μία φορά άφησε αιχμές, κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, επιτιθέμενος σε όσους «κατ΄ επάγγελμα επενδύουν στο θάνατο της χώρας -είτε πολιτικά είτε επιχειρηματικά», τονίζοντας πως «θα διαψευστούν οικτρά».

Την ανάγκη σε πρώτη φάση να γίνει άμεσα τουλάχιστον η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως η η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα ΕΕ και ΔΝΤ. «Η προσπάθειάς μας είναι μετά την εκταμίευση να εφαρμοστεί άμεσα ένα βιώσισμο κοινωνικά και οικονομικά σχέδιο με άξονα την ανάπτυξη του τόπου» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ακόμη πως στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητηματα που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τα θέματα του Eurogroup, συζήτησαν για την αποτελεσματικότερη λειτουργία και τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης.

ΝΕΤ

Στο ίδιο πλαίσιο κρίθηκε ότι είναι «ώριμο» να συγκροτηθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση που θα ασχολείται με αυτά τα θέματα, δηλαδή την αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης και τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, καθώς επίσης και την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Την πληροφορία για τη δημιουργία επιτροπής επιβεβαιώνει και η ΔΗΜΑΡ και μάλιστα, σύμφωνα με ηγετικά της στελέχη, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν την άλλη εβδομάδα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να γίνει σύσκεψη των τριών αρχηγών στην οποία θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες συγκρότησης και λειτουργίας αυτής της επιτροπής.

Τέλος στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των οδικών αξόνων, των Ναυπηγείων, αλλά και θέματα που αφορούν στους ανάπηρους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή