Formula 1: Με τη βοήθεια της Toyota η Ferrari

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 13:05

A- A A+

Μετά τα προβλήματα με την αεροδυναμική σήραγγα στο Μαρανέλο, η Scuderia αναγκάστηκε να προβεί στην επισκευή της. Ετσι, θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2013.

Αυτό τουλάχιστον είχε αναφέρει και ο επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι. Σε κάθε περίπτωση η Ferrari θέλει να αποφύγει την εξέλιξη του μονοθεσίου σε δύο αεροδυναμικές σήραγγες, επομένως αποφάσισε για την επερχόμενη χρονιά να επιλέξει την Κολωνία και τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τις οποίες η Toyota νοικιάζει από τότε που αποχώρησε από την Formula 1.

«Θα εξελίξουμε αποκλειστικά το μονοθέσιο του 2013 στην αεροδυναμική σήραγγα της Toyota έτσι ώστε να αποφύγουμε τυχόν σύγχυση και λάθη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο ενώ υπογράμμισε ότι αυτή η απόφαση δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στον χώρο, δίνοντας παράλληλα ως παράδειγμα τη McLaren, η οποία αποτελεί τακτικό πελάτη της Toyota.

Μην ξεχνάμε πως η Scuderia αντιμετώπισε αρκετά πρόβλημα εφέτος με το μονοθέσιο της κυρίως λόγω της μη σωστή λειτουργία της αεροδυναμικής σήραγγας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις