Γ. Παπανδρέου: Η κακοφωνία δεν βοηθά

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 14:17
UPD:19:43

A- A A+

Χρειάζεται ευρύτερη συναίσθηση ενότητας και συμπαράστασης για να μπορέσει να ορθοποδήσει ο τόπος, τόνισε ο Πρωθυπουργός που έγινε δεκτός το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα κάνει ένα δύσκολο αγώνα σε συνθήκες, όπως είπε, πολλές φορές απρόοπτες και σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί ο εθνικός αγώνας για τις απαραίτητες αλλαγές με αποφάσεις.

Σε πανεθνική συστράτευση κάλεσε από την πλευρά του ο Κ. Παπούλιας, αφού, όπως είπε, δεν γίνεται διαφορετικά. Επικαλέστηκε επίσης σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, το οποίο κάνει λόγο για διαρροές με στόχο την κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδας.

Η κακοφωνία δεν συμβάλλει, συμφώνησε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αναφερόμενος στις διαρροές τόνισε ότι ακούγονται πολλά σενάρια κι αυτό δικαιολογημένα δημιουργεί ανησυχίες, αλλά όπως είπε, η απάντηση της κυβέρνησης είναι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η ψυχραιμία.

«Εμείς έχουμε επιλέξει, όπως και όλους αυτούς τους 18 μήνες, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, για να φτιάξουμε μια βιώσιμη οικονομία, μια κοινωνία δικαίου», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας σημαντική τη συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτή την «εθνική προσπάθεια».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να συνεχιστούν οι αλλαγές.

WWW.PRIMEMINISTER.GR
Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Παπανδρέου

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Παπανδρέου

Εμείς, συνέχισε, παίρνουμε τις αποφάσεις μας για να εγγυηθούμε όχι μόνο την έξοδο από την κρίση, αλλά και μια βιώσιμη οικονομία, μια βιώσιμη ανάπτυξη, μια κοινωνία δικαίου, που να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και να πιστεύει στον εαυτό της.

Ατυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

WWW.PRIMEMINISTER.GR
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο»

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο»

Για τις 16:00 ήταν προγραμματισμένη εν τω μεταξύ άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Προηγήθηκαν κατ' ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και τους υπουργούς Ε. Βενιζέλο, Α. Λοβέρδο, Α. Διαμαντοπούλου, Χ. Παπουτσή, Λ. Κατσέλη και Μ. Χρυσοχοΐδη.

Σημειώνεται ότι μετά την αίσθηση που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο κ. Λοβέρδος ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως ό,τι έχει να πει θα το πει στο υπουργικό συμβούλιο.

Δηλώσεις Α. Λοβέρδου - Χ. Καστανίδη

Δηλώσεις Α. Λοβέρδου - Χ. Καστανίδη

Ανάλογη στάση τήρησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον κ. Λοβέρδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καστανίδης αρνήθηκε ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όπως αναφέρθηκε σήμερα σε μερίδα του ημερήσιου Τύπου.

ΚΚΕ: «Οχι» στα τρομοκρατικά καλέσματα για συναίνεση

Κάλεσμα στους πολίτες να «αψηφήσουν τα τρομοκρατικά καλέσματα για συναίνεση και εθνική συνεννόηση και να αντεπιτεθούν», απηύθυνε το ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των κ.κ. Παπούλια και Παπανδρέου.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προειδοποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η σημερινή άθλια κατάσταση που ζει ο λαός θα μοιάζει ονειρική μπροστά σε αυτή τη ζωή που του ετοιμάζουν η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό».

Γ. Καρατζαφέρης: Μήνυμα που πρέπει να ακουστεί η εθνική συστράτευση

«Ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι πήρε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνο το στόμα του μαζί. Γιατί αν είχε πάρει και τα αυτιά του θα άκουγε και τη σύσταση που του έκανε», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σαφώς και ξεκάθαρα, του μίλησε για εθνική συστράτευση. Μήνυμα που πρέπει να ακουστεί και από τον κ. Σαμαρά», ανέφερε με νόημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή