Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 10:19
UPD:17:30
A- A A+

Συνεχίζονται και σήμερα οι αιφνιδιαστικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί, με τους απεργούς της Αθήνας να έχουν σηκώσει και πάλι τις μπάρες στα διόδια της Ελευσίνας, επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περνούν ελεύθερα.

Στα Χανιά συνέχισαν και σήμερα από νωρίς το πρωί τον αποκλεισμό των οικονομικών υπηρεσιών στα Χανιά. Συγκεκριμένα, απέκλεισαν την είσοδο των δυο ΔΟΥ, καθώς και αυτή των διοικητικών δικαστηρίων, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, μη επιτρέποντας ούτε στους υπαλλήλους να περάσουν. Υπό κατάληψη τελοί και η ΔΟΥ Κισάμου.

Κανονικά και χωρίς προβλήματα έγινε το πρωί ο κατάπλους κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας, οι επιβάτες του οποίου μεταφέρθηκαν στα Χανιά με ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί Χανίων, Ηλία Καραπατάκη, «οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αλλάξει στάση ο αρμόδιος υπουργός».

Το απόγευμα οι αυτοκινητιστές της πόλης θα πραγματοποιήσουν προγραμματισμένη γενική συνέλευση.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έληξε στο Ηράκλειο η κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης από τους αυτοκινητιστές του νομού, ενώ αντιπροσωπεία τους ενημέρωσε τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, για τα προβλήματα του κλάδου και για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κέρκυρα με καταλήψεις στα εκδοτήρια εισιτηρίων και στις εισόδους των αρχαιολογικών χώρων.

Στις 8.30 το πρωί πήγαν στο Αχίλλειο, όπου παρέμειναν δύο ώρες, εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να εκδώσουν εισιτήριο.

Σε ότι αφορά στην Θεσσαλία, στα διόδια Πυργετού βρίσκεται αντιπροσωπεία οδηγών ταξίδι από την Λάρισα, στα Μακρυχωρίου από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και στα Μοσχοχωρίου από τον Βόλο.

Ωστόσο «στρατηγικό» σημείο συνάντησης παραμένουν τα Τέμπη, όπου υπάρχει και σημαντικό αριθμός ταξί, και θα ακολουθήσει και σήμερα γενική συνέλευση προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την συνέχεια.

Εν τω μεταξύ, πορεία στους δρόμους της Κομοτηνής πραγματοποίησαν περίπου 300 ιδιοκτήτες ταξί με τα οχήματά τους, από τις περιοχές Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι αυτοκινητιστές στάθμευσαν τα ταξί μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και αφού έκαναν συμβολική κατάληψη, εκπρόσωποι του κλάδου συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους.

Στη συνέχεια, λύνοντας την κατάληψη, αποχώρησαν από την περιφέρεια, ενώ περίπου 100 οχήματα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου, χωρίς όμως να παρακωλύουν την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή