Δίκες-εξπρές για οδηγούς ταξί που συνεχίζουν τους αποκλεισμούς

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 13:38
UPD:17:35

Την αφαίρεση πινακίδων των οχημάτων των ιδιοκτητών ταξί, τον σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος τους και την παραπομπή τους σε δίκες-εξπρές για τους συνεχείς αποκλεισμούς που πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα, ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά από χτεσινή έκκληση του ΣΕΤΕ για παύση του αποκλεισμού.

A- A A+

Την αφαίρεση πινακίδων των οχημάτων των ιδιοκτητών ταξί, τον σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος τους και την παραπομπή τους σε δίκες-εξπρές για τους συνεχείς αποκλεισμούς που πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο ανοίγματος του επαγγέλματός τους, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, μετά από χτεσινή έκκληση του ΣΕΤΕ για παύση του αποκλεισμού.

Ο Ι. Τέντες αναφέρει σε παρέμβασή του ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες και η λειτουργία εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, στις οποίες περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Σημειώνει ακόμη ότι σε περίπτωση παρακώλυσης των συγκοινωνιών θα σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες σε βάρος των υπευθύνων ιδιοκτητών ταξί και οι υποθέσεις αυτές θα εκδικάζονται συντομότατα.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι οι εισαγγελείς πρωτοδικών πρέπει να μεριμνούν, μέσω των αστυνομικών οργάνων, ώστε να εντοπίζονται όσοι ιδιοκτήτες ταξί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν για τις καταλήψεις των οδών, λιμανιών, αεροδρομίων, κ.λπ.

Συνάντηση με Γ. Παπανδρέου ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί για «να αρθούν οι παρεξηγήσεις», όπως είπε ο επικεφαλής τους Θύμιος Λυμπερόπουλος, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος χαρακτήρισε «βαρύ πολιτικό ατόπημα» τη μη τήρηση όσων είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου.

Ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών, μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, επανέλαβε ότι ο κλάδος διεκδικεί να ισχύσει και στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το καθεστώς έκδοσης αδειών ταξί «με κανόνες, πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα», ενώ χαρακτήρισε αυθόρμητες και όχι κεντρικά προσδιορισμένες τις αντιδράσεις απεργών με τους αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων ή με το άνοιγμα των διοδίων.

Την προσαρμογή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση στα ευρωπαϊκά δεδομένα ζήτησε ακόμη ο Θ. Λυμπερόπουλος, τονίζοντας ότι η αναλογία ταξί ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην ΕΕ.

Τέλος, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς από την πλευρά του υπουργείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ανατολίτικο παζάρι και πρέπει να έχει ενιαία φωνή».

Αλ. Παπαρήγα: Κυβερνητική τρομοκρατία

Για κυβερνητική τρομοκρατία, που προσπαθεί «να αντιπαραθέσει τον χώρο των ταξί με τους εργαζομένους και τους τουρίστες», έκανε λόγο εν τω μεταξύ λόγο η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί.

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών, απορρίπτοντας την «κρατική καταστολή και τη συκοφαντική προπαγάνδα» εις βάρος τους. «Οι απεργιακοί αγώνες οφείλουν και πρέπει να υπηρετούν την ανώτατη δυνατή πίεση. Δεν έχουν άλλο όπλο οι εργαζόμενοι παρά αυτό, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν μια κατά μέτωπο καταιγίδα μέτρων που δεν προλαβαίνουν ούτε να συνειδητοποιήσουν πότε περνάνε από τη βουλή και πότε εφαρμόζονται», παρατήρησε.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η απελευθέρωση αγοράς στο χώρο του ταξί «στρέφεται καθαρά και κατευθείαν» εναντίον της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ταξί και εναντίον των οδηγών που είναι υπάλληλοι και μισθωτοί.

Μόνες κερδισμένες απ’ αυτή την υπόθεση, πρόσθεσε, «θα βγουν οι μεγάλες εταιρείες που συν τω χρόνω θα διαμορφωθούν και θα πάρουν την εκμετάλλευση των περιοχών φιλέτο».

«Κατασταλτικά μέτρα επιβάλλεται να ληφθούν, όχι κατά των ταξιτζήδων, αλλά κατά κάποιων υπουργών της κυβέρνησης», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

Τόνισε παράλληλα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοιχτεί ένας τέτοιος πόλεμος με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι, όπως είπε, «με κάποιες ακρότητες χάνουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και, φυσικά, το δίκιο τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή