Η Γαλλία πιέζει για απόφαση του Σ.Α. κατά του Ασαντ

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 12:44

Πιέσεις για μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Συρίας και θα καταδικάζει τη χρήση βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών από τις δυνάμεις του προέδου Ασαντ, ασκεί η Γαλλία, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

A- A A+

Πιέσεις για μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Συρίας και θα καταδικάζει τη χρήση βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών από τις δυνάμεις του προέδου Ασαντ, ασκεί η Γαλλία, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μια απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας που θα καταδικάζει τη χρήση βίας εναντίον αμάχων και να οργανώνει ένα καθεστώς κυρώσεων», ανέφερε ο κ. Ζιπέ στην ετήσια σύνοδο των γάλλων πρεσβευτών στο Παρίσι. Παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση του Παρισιού για την ανάπτυξη επαφών με την αντιπολίτευση στη Συρία.

Είχε προηγηθεί έκκληση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, για περισσότερες και αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος Ασαντ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2047634 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή