Οι ευρωπαίοι ηγέτες για τις γερμανικές εκλογές

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 14:44
UPD:15:20
A- A A+

Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτισαν σήμερα τη νίκη του Γκέρχαρντ Σρέντερ στις γερμανικές εκλογές κατά την προσέλευσή τους στη σύνοδο κορυφής Ευρώπης - Ασίας στην Κοπεγχάγη.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, ο σοσιαλδημοκράτης Γκόραν Πέρσον, δήλωσε «κατενθουσιασμένος για τη νέα σοσιαλδημοκρατική νίκη στην Ευρώπη. Η νίκη του συνασπισμού SPD/Πρασίνων αποτελεί εγγύηση σταθερότητας, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ενωση ολοκληρώνει την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων της διεύρυνσης με δέκα υποψήφιες χώρες».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι αρκέσθηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι απηύθυνε τα συγχαρητήριά του προς τον Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Πέτερ Γιαν Μπαλκενέντε τόνισε ότι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ επέτυχε μία οριακή νίκη. «Εύχομαι πολλή τύχη στον κ. Σρέντερ σε αυτή τη νέα περίοδο».

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπέρτι Αχερν αστειεύθηκε για το μικρό προβάδισμα στον αριθμό των εδρών που εξασφαλίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία. «Στην Ιρλανδία θα ήταν μάλλον ένα καλό αποτέλεσμα», είπε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ απηύθυνε τα «θερμά του συγχαρητήρια» προς τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, και τον διαβεβαίωσε για τη βούληση της Γαλλίας να ενισχύσει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή