Formula 1: Κινδυνεύει το GP της Κορέας

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 13:25
UPD:13:26

A- A A+

Οι διοργανωτές του GP προειδοποίησαν ότι δεν θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν οικονομικά αν συνεχιστούν οι απώλειες, σε έναν αγώνα που δεν έχει καταφέρει να ενθουσιάσει την τοπική κοινότητα.

Θεωρείται ότι το 2011 το έλλειμμα από τη διοργάνωση του GP ανήλθε περίπου στα 65 εκατ. δολάρια. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στο ποσό που ζητάει ο Μπέρνι Εκλεστόουν από τους Κορεάτες για τη διεξαγωγή του αγώνα. Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης ξεπερνάει τα 80 εκατ. δολάρια.

Ο επικεφαλής των διοργανωτών, Παρκ Γουόν Χουά, προειδοποίησε πως αν δεν γίνει επαναδιαπραγμάτευση του ποσού που ζητάει ο «ισχυρός« άνδρας της Formula 1, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο αγώνας να ακυρωθεί. Ο Εκλεστόουν που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα του αθλήματος δε φαίνεται διατεθειμένος για κάτι τέτοιο, αλλά ζητάει το ποσό αυτό να αυξάνεται ετησίως κατά 10%.

«Προσπαθούμε πάρα πολύ, αλλά χρειαζόμαστε τη συνεργασία του κ. Εκλεστόουν. Φυσικά, θα θέλαμε να συνεχίσουμε αυτή τη διοργάνωση διότι είναι πολύ σημαντική, αν και έχουμε απώλειες. Θέλουμε να δώσουμε στην περιοχή μία αξία με την διεξαγωγή αυτού του αγώνα ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία και στην εικόνα. Ο κ. Εκλεστόουν γνωρίζει πολύ καλά την τρέχουσα κατάσταση και ελπίζω ότι θα είναι συνεργάσιμος», τόνισε ο κ. Παρκ Γουόν Χουά.

Πλην των οικονομικών προβλημάτων, οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν και τα παράπονα πολιτικών παραγόντων που θεωρούν ότι τα ποσό που δαπανάται στην διοργάνωση του αγώνα, θα ήταν καλύτερο να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία που στη βάση της είναι αγροτική με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις