Formula 1: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μάσα

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 13:43

A- A A+

Η Scuderia, από επίσημα χείλη πλέον, στηρίζει τον Βραζιλιάνο πιλότο και περιμένει από αυτόν να δείξει τον καλύτερο του εαυτό την επόμενη χρονιά.

Το 2012 αναμένεται να είναι έτος-«κλειδί» για τον Μάσα, οποίος θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει μία θέση στην ομάδα του Μαρανέλο και παράλληλα να αφήσει πίσω του τα άσχημα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς.

Στη Ferrari αναφέρουν ότι θέλουν από εκείνον να ξαναβρεί τον παλιό του εαυτό και να γίνει τόσο ανταγωνιστικός ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο, όπως ακριβώς έκανε το 2008.

«Στηρίζομαι στη θέληση του Φελίπε να επανέλθει και να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά, όπως γνωρίζει να κάνει. Αυτό θα είναι το κλειδί, για το οποίο είμαι πεπεισμένος, που θα μπορέσει να δείξει την αξία του», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι.

Με αυτή του τη στάση το «αφεντικό» της Scuderia θέλησε να θέσει τέλος στη φημολογία περί αντικατάστασής του Βραζιλιάνου πιλότου το 2012 με επικρατέστερο υποψήφιο τον Νίκο Ρόζμπεργκ.

«Οσον αφορά στις φήμες που αφορούν άλλους οδηγούς, οι οποίοι θα ερχόντουσαν στο Μαρανέλο για να τον αντικαταστήσουν, μπορώ να επαναλάβω τα λόγια μου, τα οποία πρόσφατα εκφράστηκαν και από τον πρόεδρό μας, με κάθε δυνατό τρόπο, ότι ο Φελίπε θα είναι μαζί μας το 2012 και αυτό θα έπρεπε να σας κάνει να καταλάβετε πόση πίστη έχουμε σε αυτόν», δήλωσε ρητά ο Στέφανο Ντομενικάλι.

Ετσι κι αλλιώς το συμβόλαιο του 30χρονου Βραζιλιάνου λήγει στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Επομένως έχουν βάση αυτά που αναφέρει ο Ντομενικάλι καθώς αν ο Μάσα επιθυμεί να ανανεώσει ξανά με την Scuderia θα πρέπει να πείσει με την απόδοσή του. Η μεγάλη του ευκαιρία θα είναι το 2012. Αν παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και βρει τον παλιό, καλό εαυτό του πριν το ατύχημα της Ουγγαρίας (τον Ιούλιο του 2009), τότε η Ferrari δε θα αργήσει να του εμπιστευτεί ένα μονοθέσιο της και μετά το 2012. Αλλωστε στο παρελθόν η ανανέωση του συμβολαίου του ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου της ομάδας Λούκα ντι Μοντετζέμολο.

Από την άλλη πλευρά, για να πετύχει κάποια θετικά αποτελέσματα ο Βραζιλιάνος πιλότος θα πρέπει, όμως να έχει στα χέρια κι ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Η φετινή F150 Italia σίγουρα δεν ήταν και οι οποίες προσπάθειες βελτίωσης έγιναν κατά την διάρκεια της χρονιάς δεν απέδωσαν καρπούς. Αυτό το αναγνωρίζει και ο Στέφανο Ντομενικάλι.

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, στη συνέχεια όμως, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, παρουσιάσαμε δείγματα βελτίωσης, τα οποία σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, μας έδωσαν τη νίκη στο Σίλβερστόουν. Στη συνέχεια είχαμε ένα πρόγραμμα για περαιτέρω βελτίωση του μονοθέσιου που θα έπρεπε να μας είχε φέρει πιο κοντά στις πρώτες θέσεις. Δυστυχώς, αυτές οι βελτιώσεις που παρουσιάστηκαν στο Σπα δεν έφεραν τα αποτελέσματα που ελπίζαμε και επομένως κάναμε πίσω. Κυρίως γιατί τότε είχαμε διακόψει την εξέλιξη της 150 Italia για να συγκεντρωθούμε στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς. Στους τελευταίους αγώνες δοκιμάσαμε μερικές νέες ιδέες και εξαρτήματα που θα ήταν χρήσιμα στο άμεσο μέλλον. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε τόσο το Αμπου Ντάμπι, όσο και στη Βραζιλία.

Στους δύο αγώνες που απομένουν, θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στο βάθρο των νικητών και θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε ο Φερνάντο (σ.σ. Αλόνσο) να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη κατάταξη των οδηγών», τόνισε το «αφεντικό» της Ferrari.

Ο Ισπανός βρίσκεται, μέχρι στιγμής, στην τρίτη θέση με 227 βαθμούς, 13 λιγότερους από τον δεύτερο Τζένσον Μπάτον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις